Barbara Dallosová Kultúra Kultúra

Nočné potulky kremnickým hradom: Tento rok majú prehliadky skutočne mrazivú tému!

Mestský hrad v Kremnici bude vítať návštevníkov, keď jeho hradby zaleje tma. Organizátori sľubujú atraktívny program i prehliadky, pri ktorých môže tuhnúť krv v žilách.

Ilustračný obrázok k článku Nočné potulky kremnickým hradom: Tento rok majú prehliadky skutočne mrazivú tému!
Zdroj: TASR

V sobotu 22. augusta otvorí mestský hrad svoje brány aj po zotmení. Poslednýkrát počas tohtoročného leta budú môcť návštevníci zažiť atmosféru večerného hradu, ktorý ožije vďaka kostýmovým prehliadkam a ďalšiemu atraktívnemu programu.

Ako informovala Erika Grniaková z NBS – Múzeum mincí a medailí Kremnica, úvod večera bude patriť Robovi Miklovi a jeho hosťom. Spolu s Máriou Knoppovou a Martinom Vankom uvedie o 19:00 hod. svoje hudobno-poetické pásmo Brehy – takmer hodinu akustickej hudby poprepletanej autorskou poéziou.

Od 20:00 hod. bude večer pokračovať nočnými prehliadkami mestského hradu so špeciálnou témou „Tresty a mučenie“. Prehliadky ponúknu návštevníkom aj možnosť výstupu na vežu Kostola sv. Kataríny s vyhliadkou na nočnú Kremnicu.

Po zotmení bude možné vďaka profesionálnemu ďalekohľadu priamo z areálu mestského hradu obdivovať krásy hviezdnej oblohy s komentárom odborníkov z Krajskej hvezdárne a planetária Maximiliána Hella v Žiari nad Hronom.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM