Barbara Dallosová Šport

Nominácie priniesli radosť: Tri mená zo žiarskeho klubu mieria na Majstrovstvá Európy!

Máme byť na čo pyšní. Na Majstrovstvách Európy v bulharskej Sofii budú hájiť slovenské farby aj tri talenty zo žiarskeho klubu

Ilustračný obrázok k článku Nominácie priniesli radosť: Tri mená zo žiarskeho klubu mieria na Majstrovstvá Európy!
Zdroj: Dnes24.sk

V polovici februára sa budú konať V Bulharsku v Sofii Majstrovstvá Európy kadetov a juniorov v karate. Žiarsky karate klub mal svoje želiezka v ohni a netrpezlivo čakal na uzavretie nominácií do reprezentačného družstva Slovenskej republiky. V každej kategórii môže nastúpiť len jeden zástupca daného štátu.

Po náročných nominačných turnajoch sú už uzavreté bodovacie tabuľky, posledné slovo ale mala komisia štátnej reprezentácie. Vo výbere nakoniec zazneli mená žiarskych karatistov, a to hneď tri. Hájiť slovenské farby na európsku súťaž pôjdu Dominika Veisová, Nina Jelžová a Aris Nikolas Čela.

Štart roka v Chorvátsku

Okrem nominácií sa náš klub teší z úspechov z prvých dvoch výjazdov tohto roka. V polovici január sa karatisti z MŠK Žiar nad Hronom pustili do náročného medzinárodného turnaja v chorvátskom Samobore. Turnaj s názvom Grand Prix Croatia je najväčším a najkvalitnejšou súťažou v Chorvátsku.

Naši pretekári štartovali pod hlavičkou reprezentácie Slovenskej republiky. Turnaj bol predposlednou previerkou pred blížiacimi sa Majstrovstvami Európy. Ako hovorí tréner Ľubomír Striežovský, v tvrdej konkurencii 2096 pretekárov z 241 klubov a z 27 štátov sa darilo najmä našim dievčatám.

,,Nina Jelžová v juniorkách nad 59 kg sa prebojovala až do bojov o bronz, no tu jej už sily na súperky nestačili. V juniorkách do 48 kg farby Slovenska hájila Dominika Veisová. Po výhrach nad Chorvátkou, Izraelčankou, Taliankou a Srbkou nastúpila do finále s ukrajinskou reprezentantkou Solomiou Kmit, ktorá je úradujúcou Majsterkou Európy. Dominika ukázala skvelú formu pred blížiacimi sa Majstrovstvami Európy, keď finále vyhrala 4:0," opisuje Striežovský úspechy dievčat.

Potrápili choroby

Ďalším medzinárodným turnajom bol Memoriál Michala Bozogáňa, ktorý sa konal 21. januára v Košiciach. V konkurencii 500 pretekárov zo Slovenska, Poľska, Maďarska, Rumunska, Bieloruska a Ukrajiny si naši karatisti, aj keď v chorobami oslabenej zostave, opäť počínali výborne.

,,V detských kategóriách si zlato vybojovala Arjana Nikoleta Čela v kategórii športový zápas dievčat nad 35 kg. V starších žiačkach nad 45 kg si Viktória Snopková po peknom výkone domov odniesla bronz. V kadetských kategóriách sa najviac darilo Arisovi Nikolasovi Čelovi, ktorý si v kategórii športový zápas kadeti do 52 kg vybojoval striebro. V kategórii kadetov do 63 kg finále ušlo len o vlások Zdenkovi Vankovi, ktorý si nakoniec nenechal ujsť bronz. V kadetkách do 47 kg Natália Rajčanová uzavrela našu zbierku cenných kovov bronzom," vymenoval zisky kovov spokojný tréner.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM