Barbara Dallosová Samospráva

Poslanec Norbert Nagy: Toto je jeden z dôvodov, prečo uvažujem o kandidatúre na primátora

Jediným oficiálnym kandidátom na primátora je zatiaľ ten súčasný, Peter Antal. Jendým z tých, ktorí kandidatúru zvažujú je ale aj pedagóg a žiarsky poslanec Norbert Nagy. Hoci ju ešte neohlásil, prezradil nám jeden z dôvodov, prečo nad ňou rozmýšľa.

Ilustračný obrázok k článku Poslanec Norbert Nagy: Toto je jeden z dôvodov, prečo uvažujem o kandidatúre na primátora
Zdroj: Dnes24.sk

Pedagóg, poslanec a člen Komisie pre šport a mládež Norbert Nagy zvažuje boj o primátorskú stoličku prvý krát. V dôvodoch má jasno. Ako sám hovorí, na poslanca MsZ pred štyrmi rokmi kandidoval len kvôli športu. Ten zohráva úlohu aj v zvažovaní jeho primátorskej kandidatúry. Čítajte:

Nedávno sme boli viacerí poslanci obvinení z toho, že sme „dali hokeju v žiari červenú“. Neurobili sme však nič iné, iba sme využili svoje právo zdržať sa a radšej nehlasovať o niečom, v čom sme nemali jasno. Poučení z minulosti sme boli len opatrní. Dvanásti sme sa zdržali hlasovania pri prenájme pozemkov pod zimným štadiónom na 30 rokov za 1€. Piati poslanci hlasovali za. Všetci sme však hlasovali slobodne a s najlepším vedomím a svedomím.

Osobne som bol aktívny v roku 2009, keď som ako radový občan vystúpil s protestom na mestskom zastupiteľstve, ktoré vtedy schválilo „obmedzenie“ prevádzky zimného štadióna. Argumentoval som vtedy deťmi a mládežou, ktorá sa hokeju s nadšením venovala a musela s ním skončiť. Nabral som vtedy odvahu a povedal som všetkým pravdu. Tak robím vždy. Aktívny som aj dnes, keď hľadáme spolu najlepšie riešenie. ** **Dávame si otázky: Prenajať pozemky na 30 rokov za 1€? Veď o 30 rokov už napríklad ja budem na dôchodku… Rekonštruovať v záplavovej oblasti? Príroda nám jasne odpovedala včera… Naozaj bude treba v budúcnosti na prevádzku zrekonštruovaného zimáku 150.000 až 170.000€ z rozpočtu mesta ročne? To je dvakrát viac ako dnes ide na celú dotáciu športu. Vo Veľkom Krtíši postavili za pol roka a 1milión euro úplne nový zimný štadión. Mesto dalo len 2% z celkovej sumy.

V Žiari nad Hronom by to s trochu väčším štadiónom nešlo?

Podľa slov Norberta Nagya jeho konečné rozhodnutie padne už tento mesiac. Ak sa rozhodne kandidovať, o hlasy bude bojovať aj so súčasným primátorom Petrom Antalom. Prečítajte si jeho dôvody: Primátor Žiaru Peter Antal: 2 dôvody, prečo opäť kandidujem!

Predvolebný boj začína aj v Kremnici. Pozrite si dôvody kremnických kandidátov na post primátora:

Kremnický poslanec Marián Vojtko: 3 dôvody, prečo opäť kandidujem!

Kremnický poslanec Norbert Boldiš: 8 dôvodov, prečo kandidujem na primátora

Vladimír Hudec: 8 dôvodov, prečo opäť kandidujem

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM