Martin Károly Krimi

NOVÁ BAŇA: Zlodeji kradli aj v materskej škole, hrozí im dvojročné väzenie

Nová Baňa 21. apríla - Polícia v Žiari nad Hronom obvinila z prečinu krádeže v spolupáchateľstve 17-ročného Lukáša G., 16-ročného Alana G., 17-ročného Juraja B. a 23-ročného Stanislava H. z Novej Bane.

Žiar24 o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

Páchatelia sa vlámali do viacerých objektov, za čo im hrozia dva roky za mrežami. Mladistvým páchateľom sa trest zníži na polovicu. Faltániová dodala, že polícia prípad ďalej vyšetruje a obvinených stíhajú na slobode.

Lukáš G., Alan G. a Juraj B. sa 23. marca vlámali v Novej Bani v areáli základnej školy do unimobunky, ktorá patrí firme z Banskej Štiavnice. Firme spôsobili škodu takmer 1950 eur. Ďalšou krádežou v unimobunke majiteľovi z Levíc spôsobili škodu 425 eur.

Lukáš G. a Stanislav H. sa z nedele na pondelok (19.4.) vlámali do rodinného domu v Novej Bani, z ktorého ukradli viacero vecí. Jeho majiteľke spôsobili škodu viac ako 270 eur.

Obidvaja obvinení sa v sobotu (17.4.) večer vlámali aj do Materskej školy v Novej Bani. Mestu spôsobili škodu viac ako 744 eur, krádežou peňazí vznikla škoda aj pracovníčke MŠ. Po vlámaní dali tip aj Alanovi a Jurajovi, ktorí tu ukradli počítačové zostavy a LCD monitory. Novej Bani tak vznikla ďalšia škoda takmer 1830 eur.

Zdroj: TASR Foto: KR PZ SR Banská Bystrica

Nova bana kradez
7
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM