Katarína Reiterová Rôzne

Nová oáza v Štiavnici: Trávnaté ostrovy a atypické sedačky

Na historickom Námestí sv. Trojice v Banskej Štiavnici sa v týchto dňoch objavili zatrávnené ostrovčeky s atypickými sedačkami. Okrem toho pribudne aj nový informačný systém.

Oddychové miesta sú výsledkom projektu ViTO (Integrovaný mestský rozvoj vitálnych historických miest ako regionálnych centier v Juhovýchodnej Európe), do ktorého sa zapojilo mesto Banská Štiavnica. Ukončenie projektu a predstavenie jeho výsledkov bude zajtra, 31. júla od 18:00 hodiny.

Ako nás informoval vedúci oddelenie kultúry na Mestskom úrade v Banskej Štiavnici Rastislav Marko, Trojičný večierok predstaví nielen nové inštalácie na verejnom priestranstve, ale aj ďalšie prvky, ktorých cieľom je umožniť návštevníkom i domácim pokojnejší a dlhší pobyt na hlavnom štiavnickom námestí. Rovnako bude predstavený nový informačný systém mesta.

[blockquote]Obidve aktivity boli financované nielen zo spomenutého projektu, ale aj zo zdrojov Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Banská Štiavnica.[/bloc­kquote]

[color=#cc0000]­Ostrovčeky majú prilákať aj turistov[/color] Podujatie má za cieľ vytvoriť obnoviť príjemnú atmosféru námestia a poukázať na to, ako môže byť v budúcnosti tento verejný priestor využívaný najmä počas turistickej sezóny.

Banská Štiavnica bola akceptovaná ako jeden z desiatich medzinárodných partnerov v európskom projekte ViTO. Projekt je financovaný z prostriedkov Európskej únie prostredníctvom Operačného programu Juhovýchodná Európa, ktorý je známy tiež ako Interreg 4B.

[blockquote]Vedúcim projektovým partnerom je mesto Ptuj v Slovinsku (partnerské mesto Banskej Štiavnice). Projekt spája partnerské mestá z viacerých krajín Európskej únie ako napríklad Maďarsko, Slovinsko, Rakúsko, Nemecko, Taliansko, Rumunsko a Grécko. Všetky sú historické mestá alebo majú historické centrum[/bloc­kquote].

Žiar24/TASR Ilustračné foto

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM