Martin Károly Tlačové správy

Nová ŠKODA Rapid odštartovala na slovenskom trhu

Rodina značky ŠKODA sa rozrástla o nového člena. ŠKODA AUTO Slovensko dnes slávnostne uviedla na slovenský trh nový kompaktný rodinný automobil Rapid. Novinka dopĺňa modelovú paletu značky ŠKODA medzi radom Fabia a Octavia. Príďte si k nám otestovať automobil plný „simply clever“ riešení.

Ilustračný obrázok k článku Nová ŠKODA Rapid odštartovala na slovenskom trhu
Zdroj: Dnes24.sk

ŠKODA Rapid je prvým vozidlom automobilky, ktoré bolo kompletne navrhnuté v duchu nového „dizajnového jazyka“ značky ŠKODA. Jeho dizajn je svieži, precízny, moderný a pritom nadčasovo elegantný.

Nový model sa môže pochváliť celkom devätnástimi riešeniami v duchu firemnej filozofie „Simply Clever“, medzi nimi napríklad praktickou škrabkou na ľad, integrovanou vo veku palivovej nádrže, reflexná vesta má svoje miesto pod sedadlom vodiča, malý kontajner slúži na vyhadzovanie obalov zo žuvačiek, z cukríkov a iných drobností, ktoré za štandardných okolností putujú po interiéri.

Do kufra si môžete objednať obojstranný koberec. Ten buď korešponduje s čalúnením, alebo jeho pogumovaná časť slúži v prípade špinavého nákladu.

Začiatok predaja modelu Rapid je spojený s atraktívnymi cenovými zvýhodneniami až do výšky 1 431 eur a manuálnou klimatizáciou zadarmo pre vybrané modely. Uvádzacie ceny platia do 31.12.2012.

Vozidlo poháňa štvorica výkonných benzínových motorov (1,2 MPI, 55 kW/75 k; 1,2 TSI 63 kW/86 k; 1,2 TSI, 77 kW/105 k; 1,4 TSI 90 kW/122 k) a jeden naftový s objemom 1,6 litra (TDI) a výkonom 77 kW/105 k. Popri manuálnych prevodovkách je v ponuke aj obľúbená 7-stupňová automaticky radená prevodovka DSG, ktorú si budú môcť zákazníci objednať s motorom 1,4 TSI 90 kW/122 k.

Pri odštartovaní predaja bude zákazníkom na Slovensku k dispozícii vozidlo v troch stupňoch výbavy, a to vo výbave Active (1,2 MPI/55 kW už od 11 111 €), Ambition (1,2 MPI/55 kW už od 12 411 €) a Elegance (1,2 MPI/55 kW už od 13 830 €).

Už v základnej výbave disponuje nová ŠKODA Rapid vysokým bezpečnostným štandardom. Nechýba tiež systém DAY LIGHT – funkcia denného svietenia, elektrickým ovládaním okien vpredu, príprava na uchytenie dvoch detských autosedačiek, predĺžená záruka na 4 roky alebo 60 000 km, predĺžený servisný interval či doživotná garancia Mobility Premium.

Môžete si vybrať aj z obľúbených paketov Greentec za priaznivú cenu od 330 €. Súčasťou paketu Greentec výbavy Active sú pneumatiky s nižším valivým odporom, systém Štart-Stop a rekuperácia brzdnej energie.

Spolu s uvedením modelu Rapid na slovenský trh pripravila značka ŠKODA aj interaktívny katalóg Rapid pre mobilné zariadenia s operačným systémom iOS (iPhone, iPad, iPod Touch).

Škoda Rapid stelesňuje filozofiu automobilky. Je úprimná, prispôsobivá, rodinne orientovaná a zároveň sebavedomá.

Príďte si ju ku nám pozrieť a vyskúšať. Tešíme sa na vás v našom autosalóne ŠKODA – IMPA Žiar nad Hronom, Priemyselná ulica č. 1, Ladomerská Vieska.

Ing. Jaroslav Kráľ
Riaditeľ spoločnosti IMPA Žiar nad Hronom, s.r.o.
Bezplatné call centrum: 0800 10 20 10

E-mail: press@impa.sk
http://www.impa.sk; fan page IMPA

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM