Barbara Dallosová Rôzne Správy

Nová žiarska pošta sa začína rysovať: Sídliť bude pri autobuske

O novej pobočke pošty sa v Žiari hovorí už dlho. Slovenská pošta prezradila miesto, termín i režim, v akom bude fungovať.

Ilustračný obrázok k článku Nová žiarska pošta sa začína rysovať: Sídliť bude pri autobuske
Zdroj: Dnes24.sk

Zámer vybudovania novej pobočky podacej pošty v Žiari nad Hronom oznámila Slovenská pošta (SP) ešte v minulom roku. Súčasná pošta, jediná v meste, sídli na Námestí Matice slovenskej a funguje šesť dní v týždni. Nová pobočka, ktorá pribudne na druhom konci mesta (pri autobusovej stanici), môže Žiarčanom zjednodušiť život.

Pôvodne SP skloňovala ako dátum otvorenia prvú polovicu roka. Ako aktuálne uviedla pre Žiar24 hovorkyňa pošty Martina Macková, vzhľadom na postupnosť stavebných prác by mohla nová pobočka začať fungovať v poslednom štvrťroku 2017.

Nová pobočka sa bude podľa slov hovorkyne nachádzať na Ul.SNP 134, v budove vedľa autobusového nástupišťa (v rade budov, kde sídli i predajňa mobilného operátora či obchod so športovým oblečením – pozn. redkacie).

,,Nová prevádzka pošty bude poskytovať služby prostredníctvom troch priehradiek v pracovných dňoch (pondelok – piatok) od 8.00 do 17.00 hodiny. Zriadenie novej pošty nijako neovplyvní poskytovanie služieb na Pošte Žiar nad Hronom 1; nebudú sa meniť otváracie hodiny ani počet priehradiek," upresnila Macková.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM