Katarína Reiterová Správy Správy

Nové byty za 652 000 €. Pozrite sa, čo vyrástlo v dedine...

Tucet nových nájomných bytov v týchto dňoch kolaudovali v obci Prenčov v okrese Banská Štiavnica. Výstavba tohto druhu bývania v dedine pod Sitnom zvýšila za uplynulých desať rokov počet obyvateľov o niekoľko desiatok, až na súčasných 620.

Ilustračný obrázok k článku Nové byty za 652 000 €. Pozrite sa, čo vyrástlo v dedine...
Zdroj: Dnes24.sk

Nové byty by mali toto číslo zase zvýšiť asi o 20, keďže nie všetci žiadatelia sú iba z našej obce,“ povedala starostka Alena Ciglanova.

Nové troj a jednoizbové byty s bezbariérovým vstupom sú v dvoch bytových domoch v časti Štrát. Výstavba bola financovaná prostredníctvom úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania a z dotácie Ministerstva výstavby, dopravy a regionálneho rozvoja SR. Rozpočet bol približne 652 000 eur.

Zaujímavosťou nových bytov je ich vykurovanie. Riešené je elektrickými konvektormi, ale nájomníci budú mať možnosť vybudovať si v byte aj vykurovanie pevným palivom, pretože každý byt má zabudovaný vlastný komín.

S bytovou výstavbou začali v Prenčove v roku 2002, keď sa spustila individuálna bytová výstavba v časti Štrát. Vtedy vzniklo prvých 11 bytových jednotiek. V roku 2009 pokračovali s výstavbou ďalšieho bytového domu, ktorý má 28 bytov a slúži ako nájomné bývanie pre seniorov s poskytovaním sociálnej služby.

Žiar24/tasr foto/obec Prenčov

Nové byty v Prenčove
4
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM