Barbara Dallosová Rôzne Správy

Nové byty v Žiarskom okrese: Nazrite do zaujímavých čísel!

Najnovšie čísla prezrádzajú čo to o výstavbe bytov v našich končinách. Ako sme na tom?

Ilustračný obrázok k článku Nové byty v Žiarskom okrese: Nazrite do zaujímavých čísel!
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Podľa údajov Štatistického úradu (ŠÚ) SR sa za prvý polrok 2017 v našom kraji dokončilo 377 bytov, čím sa Banskobystrický kraj zaraďuje na posledné miesto zo všetkých krajov. Oproti polroku 2016 sa však čísla pohli hore, počet dokončených bytov sa totiž zvýšil o 25, čo znamená sedempercentný nárast. Dokončené byty v našom kraji sa podieľali na počte dokončených bytov v SR počtom percent 5,3.

Konkrétne v okrese Žiar nad Hronom sa podľa ŠÚ za polrok 2017 dokončilo celkom 20 bytov. Oproti polroku 2016 sa zvýšil počet dokončených bytov o 14, čo je nárast o 233,3 %. Dokončené byty v Žiarskom okrese sa podieľali na počte dokončených bytov v Banskobystrickom kraji 5,3 %.

Pre porovnanie, v susednom okrese Žarnovica sa podľa štatistov za toto obdobie dokončilo 27 bytov, v okrese Zvolen 98 bytov a v okrese Banská Štiavnica to bolo presne osem bytov.

V našom okrese sa ale stavať aj začínalo. V sledovanom období sa v okrese začalo stavať 19 bytov, medziročne sa tak zvýšil počet začatých bytov o štyri jednotky. Ku koncu sledovaného polroka bolo v okrese rozostavaných celkom 383 bytov, v porovnaní s polrokom 2016 ich počet stúpol o jeden.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM