Katarína Reiterová Kultúra

Nové cédečko žiarskeho Kolégia: Stiahnite si ho zadarmo TU!

Svoje prvé nahrané CD nám ponúka žiarska kapelka Janka Kulicha a jeho Kolégia. Za svoje CD peniaze nežiadajú. Humorné i vážne piesne tohto jedinečného zoskupenia si môžete zadarmo stiahnuť aj prostredníctvom ziar24.sk.

Ilustračný obrázok k článku Nové cédečko žiarskeho Kolégia: Stiahnite si ho zadarmo TU!
Foto: Katarína Reiterová

Nové CDčko zoskupenia Janko Kulich a Kolégium obsahuje 12 piesní a jeden futbalový bonus – obľúbená skladba My sme Pohronie. Piesne sú humorné, ale i vážne, poetické i melancholické. „Ak by niekto čakal klasické love songy, gitarovky od ohňa, tak bude sklamaný,“ hovorí Janko Kulich a dopĺňa: „Náš pohľad na bežné témy je trochu iný. Zasmejete sa na piesňach Keby som mal babu ako je môj kamarát Roman, alebo Cikanička v snehu či pri neštandardnej svadobnej piesni.“

Žiarske kolégium

Autorom hudby a textov je poväčšine Janko Kulich, v troch prípadoch hudbu napísal gitarista Matúš Holečka. Ten je, samozrejme, aj súčasťou Kolégia, hrá na elektrickú a akustickú gitaru. Okrem neho sa Kolégium skladá aj so Štefana Hlôšku, hráča na ústnu harmoniku a basgitaristu Maroša Vojtku. Zaujímavosťou je, že všetkých spája nielen hudba, ale i práca – sú kolegovia v Mestskom kultúrnom centre v Žiari nad Hronom a práve Žiar uvádzajú ako svoju domovskú scénu, hoci každý jeden z nich je z iného mesta.

Nosič pesničiek

Prvé CD tejto netradičnej formácie má názov Nosič pesničiek. „Je to z jednoduchého dôvodu. Jednak sme všetci nosičmi, alebo nositeľmi piesní a jednak nemáme dôvod dávať cd nosiču iný názov ako taký, ktorý určuje jeho poslanie,“ vysvetľuje ďalej Janko Kulich a dodáva, že album Nosič pesničiek chcú darovať každému, kto má takúto hudbu rád. „Nechceme naše piesne predávať, každý kto chce, si ich môže stiahnuť zdarma aj na stránke ziar24.sk,“ upresňuje Kulich.

Nahrávanie CD zabralo kapele len niekoľko dní. „Nahrávali sme v Prievidzi u zvukára a skvelého muzikanta Vlada Leškovského a už dnes máme dosť materiálu aj na ďalšie CD, ktoré by sme radi nahrali v druhej polovici roka a venovali ho všetkým našim fanúšikom pod stromček,“ prezrádza pesničkár Janko Kulich.

Nové CD žiarskej formácie Janko Kulich a Kolégium Nosič pesničiek si môžete stiahnuť TU!

(Foto:DuPe)

CD janko kulich
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM