Martin Károly Samospráva

Nové fitness v parku: Do rána ukradli konopné laná

Len cez víkend sa v žiarskom parku nainštalovali nové fitness prvky. V nedeľu večer tu už úradovali dlhoprstí. Mesto chce park po novom strážiť aj kamerami.

Ilustračný obrázok k článku Nové fitness v parku: Do rána ukradli konopné laná
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Peniaze zo City Festu sa vrátili do parku

Mesto sa snaží do Parku Štefana Moysesa prilákať čo najviac ľudí, a to nielen za zvieratami či na kúpalisko. Najnovšie, boli nainštalované nové fitnes pomôcky. Investovalo sa 7 tisíc eur. „Sú to peniaze, ktoré sme ako symbolické vstupné vyzbierali na City feste,“ hovorí Peter Antal a dodáva, že už vtedy tvrdili, že peniaze sa vrátia práve do parku.

Je to plocha pre náročnejšie fyzické kondičné cvičenia a cvičenia s vlastným telom,“ informuje hovorca miestnej samosprávy Martin Baláž.

Na ploche sú umiestnené exteriérové cvičebné prvky ako stroje, lavičky či prekážková dráha. „Je to super. Doteraz som chodil do fitnes centra, tu je to zadarmo,“ prezradil mladý Žiarčan. (pozri foto)

Najdlhšie, približne tri týždne je v parku prekážková dráha. Práve tá sa stala do rána obeťou krádeže. „Neviem ako to zhodnotiť, lebo myslím, že tie laná nikomu na nič neboli,“ hovorí zastupujúci primátor. Antal si myslí, že išlo skôr o prejav vandalizmu.

Pribudnú kamery aj gril

Podľa Antala bude mesto nútené nainštalovať v parku kamery. Podľa neho sa tu už kradlo aj v minulosti. „Z kúpaliska už zmizlo niekoľko kanálových poklopov a iných kovových prvkov,“ dodáva. Okrem toho sa podľa neho z parku stáva atraktívne oddychové miesto Žiarčanov. „Cez víkend sem chodieva približne tisícka obyvateľov mesta,“ dodáva.

Mesto už v parku pred časom zatraktívnilo tzv. MiniZoo kúpou nových zvierat, Novinky v parku: Koza na dôchodku aj klokany! zmeny čakajú aj plážové kúpalisko: Poslanci odklepli kúpu toboganu. Koľko za neho mesto zacvaká? Zemny sa dočkali aj bufety na plážovom: Poslanci mimoriadne: Prenájom bufetov na plážovom schválený

V najbližšej dobe má v Parku Štefana Moysea pribudnúť aj gril, ktorý, tak ako nové fitness prvky bude zadarmo.

Nové fitness v parku: Do rána ukradli konopné laná
11
Galéria
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM