Barbara Dallosová Správy

Nové plány s poštou v Žiari: Druhá pobočka sa odkladá, prvú čaká rekonštrukcia

Nová pobočka podacej pošty pri autobusovom nástupišti tento rok Žiarčanom slúžiť nebude. Slovenská pošta v našom meste mení plány.

Ilustračný obrázok k článku Nové plány s poštou v Žiari: Druhá pobočka sa odkladá, prvú čaká rekonštrukcia
Zdroj: TASR

Zámer vybudovania novej pobočky podacej pošty v Žiari nad Hronom oznámila Slovenská pošta (SP) ešte v minulom roku. Nová pošta, ktorej priestory vznikli na Ul. SNP pri hlavnej autobusovej stanici (v budove, kde sídli aj mobilný operátor), tak mala posilniť doposiaľ jedinú poštu v centre mesta.

Nová pobočka v budúcom roku

Naposledy SP uvádzala ako predpokladaný termín otvorenia novej pobočky 15. december tohto roka. Plány sa ale zmenili. ,,Otvorenie Pošty Žiar nad Hronom 3 závisí od podpisu zmlúv o pripojení a dodávke elektriny a namontovania elektromeru. Predpokladaný termín otvorenia prevádzky sa z tohto dôvodu posunul na január 2018," uviedla pre Žiar24 hovorkyňa SP Martina Macková.

Nová pobočka s tromi univerzálnymi priehradkami má Žiarčanom slúžiť počas pracovných dní od ôsmej rána do piatej večer. Okrem posunutia termínu otvorenia SP avizuje aj zmeny v existujúcej pobočke na Námestí Matice slovenskej.

Poštu v centre čaká modernizácia

Ako potvrdila Macková, SP sa v rámci skvalitňovania svojich služieb rozhodla rekonštruovať interiér pošty v centre. Žiarčanov sa modernizácia dotkne aj zmenenými otváracími hodinami.

,,Práce sú naplánované na obdobie od 5.12. 2017 do 31.3.2018; od 1.12.2017 do konca marca budúceho roka bude mať pošta zmenené otváracie hodiny pre verejnosť – v pracovné dni od 8:30 do 17:30 a v sobotu od 8:00 do 11:00," priblížila Macková.

Ako pokračovala, predmetom rekonštrukcie má byť stavebná úprava vnútorných priestorov vrátane rekonštrukcie inžinierskych sietí, ústredného vykurovania a dodávka klimatizácií, modernizácia klientskej haly, priehradkových pracovísk a interiéru a priestorov zázemia pre zamestnancov.

,,Služby klientom budú dočasne poskytované v náhradných priestoroch v budove. Slovenská pošta urobí maximum pre to, aby sa rekonštrukčné práce čo najmenej dotkli zákazníkov, v každom prípade ich prosíme o trpezlivosť a pochopenie," dodáva na záver hovorkyňa Slovenskej pošty.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM