Barbara Dallosová Rôzne Správy

Nové žiarske ihrisko na inline hokej a hokejbal: Padlo rozhodnutie

Ešte tento rok by si mali na svoje prísť aj žiarski priaznivci hokejbalu či inline hokeja. Plánované ihrisko už pozná svoju lokalitu.

Ilustračný obrázok k článku Nové žiarske ihrisko na inline hokej a hokejbal: Padlo rozhodnutie
Foto: Peter Handzuš

Akýmsi bonusom k zrekonštruovanému zimnému štadiónu, z ktorého by sa mali Žiarčania tešiť už o niekoľko mesiacov, je ihrisko na inline hokej. Na jeho vybudovanie chce samospráva použiť pôvodné mantinely zo zimáku, ktoré budú počas rekonštrukčných prác demontované.

Nové športovisko by malo ulahodiť priaznivcom inline hokeja i hokejbalu. Ešte na februárovom rokovaní mestského zastupiteľstva schválili žiarski poslanci na jeho vybudovanie 30 000 eur z mestskej kasy. Keď radnica avizovala stavbu ihriska, o jeho umiestnení ešte rozhodnuté nebolo. V hre boli dve lokality, areál prvej a areál štvrtej základnej školy.

,,Nakoniec sme sa pre lokalitu na prvej základnej škole," ozrejmil pre Žiar24 vedúci Kancelárie primátora mesta Martin Baláž.

Ako vysvetľuje Baláž, prvým krokom bude príprava na vybudovanie plochy. ,,Musí to byť povrch, ktorý bude vyhovovať inline hokeju aj hokejbalu. Práve preto, že mantinely budú zo zimáku, je pre nás dôležitá fáza, keď ich demontujú, aby sme ich nemuseli zatiaľ nikde dlhodobo uskladňovať a podobne," uviedol s tým, že plán je realizovať stavbu ešte v tomto roku.

Hoci bude ihrisko situované v uzavretom areáli základky, má slúžiť širokej verejnosti. ,,Systém, akým bude ihrisko verejne prístupné, ešte nastavený nemáme. Ale určite má slúžiť Žiarčanom, nebude to len ihrisko prvej základnej školy," ubezpečuje Baláž na záver.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM