Barbara Dallosová Správy

Novinka, akú nájdete len na pár svahoch v republike: Turnikety na Krahuliach naskenujú tvár lyžiara. Prečo?

Lyžiarske stredisko v Kremnických vrchoch tento rok zavádza nový turiketový systém. Podľa majiteľa strediska ide o svetovú novinku, ktorú zatiaľ na Slovensku majú len v Jasnej a Tatranskej Lomnici.

Ilustračný obrázok k článku Novinka, akú nájdete len na pár svahoch v republike: Turnikety na Krahuliach naskenujú tvár lyžiara. Prečo?
Zdroj: Dnes24.sk

Čas vyťahovať lyže a snowboardy z pivníc sa nezadržateľne blíži. Cieľom mnohých milovníkov zimných športov v našom regióne sú blízke svahy v Kremnických vrchoch. Lyžiarske stredisko Ski Krahule sa už na sezónu pripravuje. Tento rok Krahule sľubujú technickú novinku v podobe moderných bezdotykových turniketov.

Naskenuje lyžiara, druhého nepustí

,,Zakúpili sme nový turniketový systém. Má obrazovky a skenuje lyžiara pri prvom prechode turinketom. Naskenuje tvár, postavu, výšku, oblečenie a tým pádom už nepustí druhého lyžiara na ten skipas, len toho, kto prvý raz prešiel," vysvetľuje majiteľ lyžiarskeho strediska Vladimír Urblík s tým, že takto systém zabráni zneužitiu neprenosných lístkov.

Okrem bezpečnostnej funkcie má moderné zariadenie zvýšiť komfort lyžiarov. Interaktívny komunikačný monitor zároveň ukazuje lyžiarovi koľko minút a bodov má ešte do skončenia skipasu.

Len na pár zjazdovkách na Slovensku

Majiteľ strediska hovorí v súvislosti s novým turniketovým systémom o svetovej novinke ,,Je to momentálne najmodernejšie a aj najdrahšie zariadenie takéhoto druhu na trhu. Máme to len my, Jasná a Tatranská Lomnica," dodal.

Systém už je namontovaný a od začiatku tohtoročnej sezóny bude fungovať. Ako ubezpečil Urblík, cien skipasov sa modernizácia vybavenia zjazdovky nedotkne.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM