Barbara Dallosová Rôzne Šport Správy

Novinka pre priaznivcov behu: Obujte tenisky a trúfnite si na Štiavnické vrhy!

Dáte si do tela a zároveň sa pokocháte krásnymi pohľadmi na prírodu. Nutlý ročník trailového behu v našom okolí má veľké ambície...

Ilustračný obrázok k článku Novinka pre priaznivcov behu: Obujte tenisky a trúfnite si na Štiavnické vrhy!
1
Galéria
Zdroj: TASR

Beh si získava čoraz viac priaznivcov a v našom regióne vzniká nové podujatie, ktoré bežcov zároveň povodí po krásach našej prírody. Pridanou hodnotou trailového behu je práve trasa. Miesto asfaltu sa bežcom pod nohami vlnia lesné cestičky a pohyb v takýchto panorámach je pohladením nielen pre telo, ale i pre dušu.

Štiavnický Trail bude mať premiéru už v sobotu (8.4.) s oficiálnym štartom o 10:00 hod. Ako vysvetľuje Dušan Eľko z organizačného tímu, hoci ide o nultý ročník, akcia má veľké ambície.

,,Beh organizujeme s cieľom zviditeľniť región a založiť dlhodobú tradíciu. V budúcnosti chceme tento beh rozširovať a spestrovať o ďalšie podujatia," uviedol Eľko. Bezmála štrnásťkilometrová trasa má štart i cieľ z dôvodu potrebného zázemia situovaný v rezorte Salamandra.

,,Na základe aktuálne zoznamu prihlásených počítame s účasťou 70 – 100 bežcov a väčší počet nepretekajúcich nadšencov, čo na nultý ročník považujeme za úspech," skonštatoval Eľko a dodal, že priať by podľa meteorológov malo i počasie.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM