Aktualizované Barbara Dallosová Rôzne Správy

Novinka v žiarskom parku: Altánok sľubuje svadbu ako z rozprávky, FOTO

Obrady v historickom parku sa tešia obľube. Doposiaľ si snúbenci hovorili svoje áno pod bielym stanom. Ten už je minulosťou.

Ilustračný obrázok k článku Novinka v žiarskom parku: Altánok sľubuje svadbu ako z rozprávky, FOTO
5
Galéria
Zdroj: Mesto Žiar nad Hronom

V Žiari nad Hronom je vychyteným miestom na sobáše vonku Park Štefana Moysesa. Letné obrady v krásnom prostredí historického parku pod košatými storočnými lipami majú svoje nenapodobiteľné čaro. Záujem snúbencov o takýto sobáš stúpa. V parku na tento účel doposiaľ nebolo vybudované žiadne prístrešie.

O stavbe zariadenia slúžiaceho na sobáše padla reč na rokovaní žiarskeho parlamentu ešte v zime. Ako vtedy vysvetlil primátor Peter Antal, uvažovalo sa i o využití historického pavilónika, ktorý mesto plánuje rekonštruovať a sfunkčniť. Kvôli obmedzenej kapacite ale mesto pristúpilo k inému riešeniu.

Ako na Facebooku oznámil Peter Antal, drevený altánok na svadobné obrady je už v parku inštalovaný. ,,Biely stan, ktorý na tento účel slúžil doteraz, sme tak nahradili romantickým a elegantným dreveným altánkom. Už teraz sa nám nahlásili 4 páry, ktoré si svoje „áno“ povedia v našom parku," píše na sociálnej sieti primátor. Ako pre Žiar24 upresnil vedúci Kancelárie primátora mesta Martin Baláž, investícia do altánku predstavovala vyše 2 000 eur.

V žiarskom parku je v súčasnosti rozbehnutých niekoľko projektov. Okrem veľkej rekonštrukcie futbalového štadióna mesto pred časom avizovalo opravu a sfunkčnenie historického pavilónu pri vchode, ktorý Žiarčania nazývajú aj ,,kaplnka". V tesnej blízkosti pavilónu sa nachádza rozprávkové ihrisko s perníkovou chalúpkou. Atrakciu chce mesto doplniť o lanovú dráhu určenú aj pre menšie deti.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM