Barbara Dallosová Kultúra

Novinka z dielne žiarskeho MsKC: Čaj o piatej si s vami dajú herci a spisovatelia, z ich podpisov vznikne stena slávy

Už dnes (3.3.2015) odštartuje žiarske Mestské kultúrne centrum (MsKC) sériu besied s hercami či spisovateľmi pod názvom Čaj o piatej. Ten prvý si vychutnáme s hercom Milom Kráľom.

Ilustračný obrázok k článku Novinka z dielne žiarskeho MsKC: Čaj o piatej si s vami dajú herci a spisovatelia, z ich podpisov vznikne stena slávy
Zdroj: Dnes24.sk

Žiarske mestské kultúrne centrum štartuje tento mesiac novú sériu besied pod názvom Čaj o piatej. Dvakrát do mesiaca sa tak budú môcť diváci stretnúť pri Čaji o piatej so slovenskými hercami a spisovateľmi.

Prvá beseda, ktorá sa bude konať dnes o 17: 00 hod. v kaviarni U Shakespeara predstaví hudobníka, skladateľa, herca a režiséra Mila Kráľa, ktorý prežil svoje detstvo a študentské roky v Žiari nad Hronom a Ihráči. Rozhovor s Milom Kráľom čítajte tu: Herec Milo Kráľ (39) spomína na školské časy v žiarskom gympli: Nahotinky na lavici aj obvinenie z úteku

Ako informuje MsKC na svojej stránke, cieľom besied bude komerčnejšia a zaujímavejšia forma osvety literatúry a divadla medzi ľuďmi a mládežou. „Chceme, aby aj literatúra bola považovaná za súčasť kultúry, minimálne tej osobnostnej," vysvetľuje moderátorka podujatí Kristína Falťanová.

Besedy budú vždy dvakrát do mesiaca v kaviarni U Shakespeara, ktorá sa nachádza v priestoroch žiarskeho MsKC. Hosťom prvého posedenia bude herec a druhá beseda bude patriť spisovateľovi. Čaj o piatej bude mať v oboch prípadoch tri časti. Okrem samotnej besedy to bude podpis umelca na tzv. Stenu slávy, no a v závere podujatia budú mať diváci možnosť osobne sa s hosťom podujatia porozprávať, nechať si podpísať knihu či urobiť si s ním spoločnú fotografiu.

Čo na marec chystá nielen žiarske MsKC, si pozrite v našom kalendári podujatí.

Foto: MsKC (U Shakespeara)

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM