Martin Károly Rôzne

Novinky v parku: Koza na dôchodku aj klokany!

Park Štefana Moysesa má novinku. Od dnes tu okrem klokanov červenokrkých, môžete obdivovať aj cirkusovú kozu, ktorá tu trávi dôchodok. Technické služby nové zvieratá do živého kútika získali zadarmo zo žilinskej mini zoo..

Podľa Petra Antala sa mesto snaží, v spolupráci s mestskou eseročkou Technické služby, ktoré majú v správe tzv. živý kútik, ešte viac zatraktívniť park Štefana Moysesa. Doteraz tu boli len kozy. „Snažili sme sa nájsť riešenie ako vyhovieť obyvateľom a pritom nezaťažiť mestský rozpočet,“ povedal pre žiar24 Antal.

Oslovili niekoľko inštitúcií a riešenie sa našlo. V Žiline práve rušili miniZOO, ktorá mala podľa Antala malú plochu a nachádzala sa na sídlisku. S prevádzkarmi sa dohodli na bezplatnom zapožičaní nových zvierat. Žiarčania budú musieť každý druhý rok odovzdať vrhnuté mláďatá bývalým majiteľom. [size=18] Celý rozhovor s Petrom Antalom si pozrite vo VIDEU[/size]

[size=14][color=#cc0000]­V jednom balíku aj koza dôchodkyňa a africké prasa[/color][/si­ze] Podmienkou k zapožičaniu zvierat bolo aj prevzatie nechcených. „Naznačili, že ku klokanom by sme mohli zobrať aj jedno prasiatko a kozu z cirkusu Aleš, ktorá v žiarskom parku prežije svoj dôchodkový vek,“ hovorí ďalej Anatal. Podľa neho budú ale aj tieto zvieratá obohatením žiarskeho živého kútiku. [size=14] [color=#cc0000]­Naďalej ZADARMO[/color][/si­ze] Mesto neuvažuje o zavedení vstupného do tejto časti parku Štefana Moysesa. Zvieratá sú podľa Antala nenáročné na chov a tento typ klokanov je vraj dokonca odolný aj voči chladnejšej klíme. Zvieratá majú zabezpečenú aj veterinárnu starostlivosť.

[color=#cc0000]­Súvisiace články [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.135816_Ma­micku-%2833%29-s-kocikom-v-Ziari-vystrasili-pobehujuce-kozy!]Mamičku (33) s kočíkom v Žiari vystrašili pobehujúce kozy![/link] [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.132472_GAS­TROFESTIVAL:-Klokanie-steaky-idu-na-drackua]GASTRO­FESTIVAL: Klokanie steaky idú na dračku[/link]

Novinky v parku: Koza na dôchodku aj klokany!
1
Galéria
klokany v parku
14
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM