Barbara Dallosová Správy

Novinky v žiarskej nemocnici: TÝMTO zariadením budú pacienti privolávať sestry, pribudli tiež VIP izby!

Zvonenie a vykrikovanie na sestričky je na žiarskej chirurgii minulosťou. Pacienti budú so zdravotníckym personálom komunikovať pomocou moderného bezdrôtového zariadenia. Okrem toho ale na oddelení pribudli aj nadštandardné izby. Pozrie, ako vyzerajú!

Ilustračný obrázok k článku Novinky v žiarskej nemocnici: TÝMTO zariadením budú pacienti privolávať sestry, pribudli tiež VIP izby!
Foto: Barbara Dallosová

Žiarska nemocnica v uplynulom období prešla viacerými zmenami. Už dávnejšie sme písali o pláne siete nemocníc Svet zdravia, vymeniť staré lavičky v priestoroch nemocnice. Čítajte TU. Dotrhané lavičky, ktoré majú to najlepšie za sebou už ale v chodbách našej nemocnice nenájdete. Pribudlo 91 celkom nových lavičiek s viac než tristovkou miest na sedenie (foto v galérii).

Nedávno sme vám tiež ukázali, ako sa sklad na bielizeň na detskom oddelení premenil na farebnú oddychovú zónu pre najmenších pacientov, pozrite TU.

Zvončekom odzvonilo

Naprázdno neobišlo ani chirurgické oddelenie. Zvýšenie komfortu pacientov a zároveň výrazné uľahčenie práce personálu. To by mal zabezpečiť nový bezdrôtový signalizačný systém sestra-pacient, ktorý na oddelení nainštalovali. Špeciálny náramok, ktorý možno trochu pripomína výjav zo sciene-fiction, slúži na privolanie pomoci, čo by malo zvýšiť psychickú pohodu pacienta a uľahčiť jeho komunikáciu so zdravotníckym personálom.

Izby s LCD-čkom

Moderný signalizačný systém nie je na oddelení jedinou novinkou. Minulý týždeň sa prestrihla zelená stuha aj vo dverách do nadštandardne vybavených izieb. Tým nechýba novozariadený interiér, LCD televízor, ani samostatná kúpeľňa so sprchovým kútom a toaletou. Ako vyzerajú izby, ktoré majú predstavovať najvyššiu úroveň pohodlia v našej nemocnici, si pozrite vo fotogalérii.

Novinky v žiarskej nemocnici: Lavičky, signalizačný systém aj VIP izby
10
Galéria
Foto: Barbara Dallosová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM