Barbara Dallosová Krimi Správy

Novobančanka (84) obeťou podvodu: Muž sa vydával za jej syna, v tom prišla zvláštna náhoda...

Polícia opisuje fintu, ktorou podvodníci vymámili z dôverčivej dôchodkyne tisíce eur. Len náhoda pomohla tomu, aby to nedopadlo ešte horšie.

Ilustračný obrázok k článku Novobančanka (84) obeťou podvodu: Muž sa vydával za jej syna, v tom prišla zvláštna náhoda...
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Ako informovala krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, vyšetrovateľ v Žiari nad Hronom začal trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu. Podľa polície páchateľ v utorok (12.9.) o desiatej doobeda telefonoval na pevnú linku dôchodkyni (84) z Novej Bane.

,,Predstavil sa ako jej syn a oznámil jej, že je vo Zvolene v obchode a potrebuje si od nej požičať 4 až 5-tisíc eur. Keďže ho poškodená považovala za svojho syna, povedala mu, že 4-tisíc eur mu môže dať. Následne v priebehu ďalších hodín jej páchateľ viackrát telefonoval na mobilný telefón, ktorého číslo mu sama oznámila, pričom sa dohodli, že ona pôjde vybrať peniaze do banky a prinesie ich na Banské námestie v Novej Bani, kde si príde pre ne synov veľmi dobrý kamarát," opisuje fintu podvodníkov Faltániová.

Ako pokračovala, dôchodkyňa vybrala v banke peniaze a čakal na autobusovej zastávke, kde po chvíli prišiel neznámy muž, zamieril rovno k nej, prebral obálku s peniazmi a odišiel. Páchateľ však podľa polície žene volal opäť ako jej „syn“ a oznámil jej, že bude potrebovať ešte viac peňazí.

,,Chcela mu dať ešte ďalších 5-tisíc eur, ktoré išla vybrať do banky, kde sa náhodne stretla so svojím skutočným synom a zistila, že bola podvedená. Aj vďaka tejto náhode prišla dôchodkyňa len o 4-tisíc eur," približuje hovorkyňa náhodu, ktorá už okradnutej dôchodkyni ušetrila stratu ďalších úspor.

Ako k prípadu dodala Faltániová, keďže skutok bol spáchaný na chránenej osobe, za tento zločin hrozí trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM