Barbara Dallosová Samospráva

Novozvolení poslanci o svojich plánoch: Vyspovedali sme tri tváre žiarskeho zastupiteľstva

V žiarskom zastupiteľstve nás bude aj v tomto volebnom období zastupovať devätnásť poslancov. Kým niektorí z nich mali svoje stoličky aj v predošlom mestskom parlamente, Žiarčania vo voľbách prejavili dôveru i kandidátom, ktorí v ňom ešte nezasadali.

Ilustračný obrázok k článku Novozvolení poslanci o svojich plánoch: Vyspovedali sme tri tváre žiarskeho zastupiteľstva
Zdroj: Dnes24.sk

Medzi poslancov, pre ktorých je toto volebné obdobie v radoch mestského zastupiteľstva prvé, patria aj Branislav Šťastný, Gabriela Hajdoniová a Anna Lišková. Pýtali sme sa ich na pocity krátko po zvolení, na predstavy o spolupráci s primátorom, ale aj plnenie predvolebných sľubov. Toto sú ich reakcie.

1. Ako reagujete na svoje zvolenie, boli ste po zverejnení výsledkov prekvapený/á?

Branislav Šťastný: Áno, bol som príjemne prekvapený po zverejnení výsledkov volieb. Aj keď po ukončení štúdií už v meste žijem svoj súkromný aj pracovný život viac ako 20 rokov, nevedel som odhadnúť reakcie obyvateľov na moje kandidovanie. Výsledok volieb ma potešil aj v tom smere, že ľudia dali hlas osobe, ktorá sa neskrývala za štátneho zamestnanca, ale vedeli že volia príslušníka Policajného zboru.

Gabriela Hajdoniová: Po vyhlásení výsledkov volieb som bola príjemne prekvapená. Úprimne povedané, veľmi som to neočakávala vzhľadom k tomu, že som nováčikom v komunálnej politike a možno nie veľmi známa verejnosti. Zároveň by som sa chcela veľmi pekne poďakovať všetkým svojim voličom za prejavenú dôveru.

Anna Lišková: Samozrejme, bola som potešená, že mi voliči z IBV a Šašovského Podhradia prejavili svojimi hlasmi dôveru. Milo ma prekvapilo najmä množstvo získaných hlasov. Zároveň však ctím zodpovednosť voči svojim voličom, ale aj voči ostatným občanom mesta a dúfam, že v spolupráci s obyvateľmi IBV a Šašovského Podhradia ako aj ostatnými poslancami sa mi podarí naplniť môj volebný program.

2. Ako si predstavujete svoju spoluprácu s ostatnými poslancami a primátorom?

Branislav Šťastný: Osobne sa na spoluprácu veľmi teším, niektorých poslancov poznám osobne, s ostatnými sa postupne dostanem do kontaktu a spoznám ich názory a postoje . Aj keď som nezávislý poslanec, verím, že toto nebude prekážkou pri riešení problémov mesta s tzv. straníkmi. Veď komunálna politika by nemala byť o ideológiách politických strán. Pána primátora poznám osobne, je to otvorený a pracovitý človek. Ešte raz mu touto cestou gratulujem k zvoleniu.

Gabriela Hajdoniová: S viacerými poslancami sa osobne poznám a dúfam, že spolupráca aj s ostatnými kolegami bude na profesionálnej úrovni. Budem hľadať čo najlepšie riešenia v prospech obyvateľov tohto mesta a využívať nadobudnuté skúsenosti z úseku štátnej správy, v ktorej pôsobím už niekoľko rokov. Stotožňujem sa s programom tzv. Dobrého mesta, ktorý predstavil vo svojej kampani pán primátor. Budem sa snažiť, aby sa nám spoločnou prácou podarilo naplniť dané ciele tak, aby občania tohto mesta mohli povedať, že sú tu šťastní a hrdí na to, že v tomto meste žijú.

Anna Lišková: Každý z poslancov a aj pán primátor by určite chcel v plnej miere naplniť svoj volebný program. Vzhľadom na to, že Žiar nad Hronom je mestom s viacerými volebnými obvodmi, je potrebné, aby sa každý z nás poslancov dokázal pozrieť na mesto ako na celok tak, aby bola zachovaná rovnosť všetkých mestských častí a dúfam, že k tomuto cieľu sa budeme snažiť čo najviac priblížiť. Veľa zo zvolených poslancov a aj pána primátora osobne poznám, a preto si myslím, že o to ľahšie sa nám táto spoločná cesta bude hľadať.

3. Ako a čím chcete začať napĺňať svoj volebný program?

Branislav Šťastný: Dôležité je zorientovať sa čo najskôr v spektre platných zákonov, predpisov a VZN mesta . V najbližšom období bude potrebné schváliť rozpočet mesta na budúci rok. Teší ma, že primátor má svoj program zacielený aj na sídlisko Etapa, ktoré by malo prejsť viacerými zmenami, s ktorými sa stotožňujem. Budem sa snažiť o to, aby ľudia nemohli povedať, že zostalo len pri sľuboch.

Gabriela Hajdoniová: Budem aktívne spolupracovať so všetkými poslancami a zvlášť s poslancami za tretí volebný obvod, v ktorom bývam a zároveň aj pracujem. Aj v tomto obvode je viac pálčivých problémov. Keďže sa plánuje v budúcnosti oprava značnej časti chodníkov v našom meste, na ktorú je vyčlenený nemalý objem finančných prostriedkov, tak dúfam, že tie, ktoré sú v dezolátnom stave, sa podarí čo najskôr opraviť. Nedávno bola sprístupnená oddychová zóna na Hviezdoške, čo ma veľmi potešilo. Dúfam, že obyvatelia mesta ju budú plnohodnotne využívať na športové a relaxačné aktivity a že bude dlho slúžiť všetkým v ich prospech.

Anna Lišková: Keďže sa blíži zima, bola by som rada, keby sa podarilo zabezpečiť odhŕňanie snehu vo zvýšenej miere oproti iným rokom a to tak, aby boli dôsledne odhrnuté nie len cesty, ale aj chodníky. Následne by som sa chcela zamerať na pripravovanú rekonštrukciu chodníkov a ciest a oddychovú zónu pri Lutilskom potoku. V Šášovskom Podhradí sa pripravuje rekonštrukcia strechy kultúrneho domu a následne sa chcem sústrediť na projekt kanalizácie.

Čítajte tiež: Prehovorili zvolení poslanci: Ako reagujú na výsledok Gocník, Kukolík, či Nagy?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM