Barbara Dallosová Kultúra

Nový klip žiarskych hudobníkov zachytáva všetko: Natrieskaný bar, sud piva na pódiu aj trojitú oslavu narodenín :) VIDEO

Známa žiarska kapela uviedla nový videoklip. Ten sa, ako ešte žiadny doposiaľ, natáčal v preplnenom večernom podniku. Pozrite si naozaj autentický klip medzi prvými...

Ilustračný obrázok k článku Nový klip žiarskych hudobníkov zachytáva všetko: Natrieskaný bar, sud piva na pódiu aj trojitú oslavu narodenín :) VIDEO
Foto: DuPe - / Zdroj: Dnes24.sk

Kapelu Sitňan, ktorá je na scéne už viac než dvadsaťročie, netreba zrejme žiadnemu Žiarčanovi zvlášť predstavovať. Naposledy vyšli muzikanti na svetlo sveta s novým videoklipom v lete, teraz predstavujú ďalšiu lahôdku pre uši aj oči. Pod text pesničky Kolotoč sa podpísal dvorný textár a zároveň člen kapely Paľo, kamery sa opäť ujal už osvedčený DuPe.

Žiadne vyumelkované scény

Sitňanovci majú za sebou nemálo natáčaní, teraz ale okúsili, ako sa pečie klip v preplnenom večernom bare. ,,V tomto klipe sa nám konečne podarilo zachytiť skvelú atmosféru toho večera. Naše pesničky sú väčšinou o zábave, a to verím, že sa nám podarilo preniesť aj do nového klipu. Nemáme radi vyumelkované klipy, čo by sa k nám ani nehodilo, energia musí pri našej rýchlej hudbe z nás sršať," hodnotí výsledok spevák Vlado.

Ako vysvetlil Vlado, dnes už kapela nenahráva celý album, teda 10–12 skladieb naraz, ale 2–3 skladby, ktoré potom vychádzajú ako single. Takýto princíp je menej náročný finančne i časovo a chalani sa môžu jednotlivým skladbám viac technicky venovať.

Po klipe k pesničke Niekto hudobníci opäť stavili na čierno-biely vizuál. Na otázku, čo sa im na ňom tak zapáčilo, odpovedá Vlado s úsmevom: ,,Už predchádzajúci čiernobiely klip sa nám veľmi páčil a keďže dvaja členovia kapely prekročili vek 40 rokov, tak je to výborná kamufláž ich vrások."

Trojnásobné narodky aj zmiznutý foťák

Koncert, počas ktorého klip ku skladbe Kolotoč vznikal, bol zároveň narodeninovou oslavou troch členov dvoch kapiel. O dobrú náladu teda núdza nebola a vedenie podniku dokonca hudobníkom zabezpečilo nevšednú pódiovú rekvizitu – sud piva pre oslávencov a gratulantov.

Ako zhodnotil Vlado, v takej atmosfére, aká vládla, sa zlý klip jednoducho urobiť nedá: ,,Oslávenci dostali vyhliadkový let lietadlom, tak ak to dobre nedopadne, tak to bolo naše posledné video (smiech)."

Hoci natáčanie v rozburácanom bolo výzvou, všetko dobre dopadlo. Aj keď na druhý deň ráno sa to tak na chvíľku nezdalo.

,,Na druhý deň sme s hrôzou zistili, že DuPemu zmizol foťák plný fotiek z toho večera. Našťastie sa to potom všetko vysvetlilo a skončilo happy endom. Takto na večer so Sitňanom len tak ľahko nezabudne," dodáva o odvrátenom katastrofickom scenári spevák.

Pozrite si videoklip ku skladbe Kolotoč medzi prvými!

Nový klip kapely Sitňan k pesničke Kolotoč
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM