Martin Károly Kremnica

Nový obchoďák na Sokolskom: Dočkajú sa ho niekedy nákupu chtiví Kremničania?

Mesto sa rozdelilo na dve skupiny. Jedny by nový obchodný dom privítali, druhá skupina je zas zo obnovenie a investície do ľahkoatletického ihriska. Domáci ho nazývajú Sokolské ihrisko. Podľa aktuálne platného územného plánu by tu ale paradoxne mala vyrásť autobusová stanica.

Ilustračný obrázok k článku Nový obchoďák na Sokolskom: Dočkajú sa ho niekedy nákupu chtiví Kremničania?
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Developerská firma mala záujem postaviť obchodný dom pre nadnárodný reťazec aj v Kremnici. Mesto by však muselo meniť platný územný plán, pretože v lokalite, ktorú si vybrali, je ľahkoatletické ihrisko. Mesto teda ešte v júni minulého roku zvolalo verejné stretnutie s obyvateľmi mesta.

Podnet od developera

Podnetom na zmenu územného plánu bola ponuka developerskej spoločnosti, ktorá prejavila záujem vybudovať obchodné centrum na mieste ľahkoatletického ihriska,“ informoval vtedy Silver Jurtinus, tlačový tajomník mesta.

"Ihrisko sa dá dobudovať a obchodné centrum sa dá postaviť aj v iných lokalitách,“ tvrdila jedna z odporkýň výstavby, Jana Sýkorová. Celú reportáž aj s videami z verejného prerokovania si môžete pozrieť TU: Supermarket alebo ihrisko? Posledné slovo budú mať poslanci

Je to na rozhodnutí poslancov

„Ak tie pripomienky budú veľmi protichodné, ja ako odborne spôsobilá osoba nemôžem povedať, ktoré z nich akceptujeme. Toto je politická, samosprávna činnosť. Ľudia si zvolili svojich zástupcov, nech oni rozhodnú,“ vysvetlila v júni minulého roku Miroslava Valková, spracovateľka zmeny územného plánu.

Podpisov pod rôznymi pripomienkami k výstavbe obchodného domu na ľahkoatletickom ihrisku bolo presne 567. Niektorí občania sa však podpísali pod viacero petičných hárkov alebo pripomienok. Každopádne táto téma vzbudila veľký záujem obyvateľov mesta, z ktorých väčšina sa vyjadrila proti výstavbe v lokalite ľahkoatletického ihrisk,“ aktualizuje údaje tlačový tajomník mesta Silver Jurtinus.

Poslanci sa stiahli

Poslanci ale o tejto veci prestali hovoriť, Pôvodne sa malo rozhodnúť už v septembri minulého roku. „Nedošlo k nijakému posunu. Poslanci, ktorí boli donedávna za využitie tejto lokality aj pre obchodné účely, zrazu otočili a myslím, že tam to aj ostalo stáť,“ komentuje aktuálne Marián Vojtko, poslanec MsZ. Celý rozhovor nájdete vo videu.

Na ostatnom zastupiteľstve sa poslanci schválili svoj návrh rozpočtu, ktorý čaká na podpis u primátorky. O úprave ľahkoatletického ihriska, či o jeho inom využití v ňom nie je ani zmienka. Celý článok aj s videami nájdete TU: Horúce chvíle v radnej sieni: Poslanci si pretlačili úver, primátorka to zabalila

Bude tu stáť autobuska?

Keďže sa mestský parlament už touto problematikou nezaoberal, a neschválil ani zmenu územného plánu, v súčasnosti je paradoxné platná verzia, podľa ktorej má v tejto lokalite vyrásť autobusová stanica.

Marián Vojtko o plánovanej výstavbe obchodného domu v Kremnici
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM