Martin Károly Samospráva

Nový primátor v nepríjemnej situácii: Postup Balážovej chápem ako podraz!

Štvrtkové ustanovujúce zastupiteľstvo sa nieslo v napätej atmosfére. Teraz už exprimátorka, Zuzana Balážová, zamestnala v posledný deň svojho mandátu na mestskom úrade doterajšieho viceprimátora, Igora Kríža. Alexander Ferenčík, to vníma ako podraz. Pozrite VIDEO.

Ilustračný obrázok k článku Nový primátor v nepríjemnej situácii: Postup Balážovej chápem ako podraz!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Vnímam to, by som to povedal až tak prehnane, ako podraz, lebo posledný deň zamestnávať protikandidáta je mi také divné. Myslím, že aj na strane protikandidáta, by bolo na mieste zváženie, či to miesto prijme, a bezpochyby aj na mieste primátorky, či to miesto ponúkne,“ hovorí bezprostredne po skončení prvého kremnického zastupiteľstva v novom zložení, kremnický primátor, Alexander Ferenčík. (celé vyjadrenie nájdete vo videu)

Kremnické voľby skončili s pomerne tesným výsledkom. Najviac hlasov (799) získal nový primátor Alexander Ferenčík. O 28 hlasov menej doterajší viceprimátor, Igor Kríž. Kompletné výsledky volieb v Kremnici nájdete TU. Igora Kríža si za viceprimátora, z pozície poslanca vybrala Zuzana Balážová. Nový primátor si na túto pozíciu môýže vybrať niektorého z poslancov.

V posledný deň svojho úradovania Zuzana Balážová prijala Igora Kríža na miesto referenta, na odbore školstva, kultúry a športu. Svoje rozhodnutie zdôvodňuje takto: „Považovala som to za správne, slušné, ľudské riešenie. Pravda je taká, že zákon pamätá na primátorov ale nepamätá na zástupcov,“ vysvetľuje Balážová s tým, že na tomto oddelení podľa nej trvalo chýbajú dvaja ľudia. (celé vyjadrenie nájdete vo videu)

Redakcia Žiar24 oslovila k téme aj Igora Kríža, do času stanovenej uzávierky neodpovedal.

Alexander Ferenčík o poslednom ťahu Balážovej: Je to podraz"
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM