Barbara Dallosová Kultúra

Nový týždeň je tu a vy neviete čo s ním? Tipy ako šité pre Žiarčanov

Do kina, na vernisáž, alebo radšej niečo pod holým nebom? Prinášame niekoľko nápadov, ako si užiť štartujúci týždeň v Žiari a okolí...

Ilustračný obrázok k článku Nový týždeň je tu a vy neviete čo s ním? Tipy ako šité pre Žiarčanov
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Galéria NBS MMM – Kresba v procese – vernisáž

štvrtok o 16:00 hod., Galéria NBS-MMM, Kremnica
Exkurz do sveta minulej, ale aj súčasnej kresby prináša výstavný projekt, ktorý pripravilo NBS – Múzeum mincí a medailí (MMM) Kremnica v spolupráci s Kabinetom kresby Vysokej školy výtvarných umení (VŠVU) v Bratislave.

Literárne pásmo: Adam František Kollár

štvrtok o 17:00 hod., Zasadačka MsKS Kremnica
Miestny odbor Matice slovenskej s mestom Kremnica pozývajú na literárne pásmo pripomenutia si Adama Františka Kollára – spisovateľa, knihovníka, archivára, historika, pedagóga, publicistu a dvorného radcu Márie Terézie, prezývaného tiež slovenský Sokrates.

Mike Oldfield – majster tisícich plejbekov (hudobno-biografické pásmo)

štvrtok o 19:00 hod., Krajská hvezdáreň a planetárium Maximiliána Hella, Žiar nad Hronom
Jedna z najzaujímavejších postáv art-rockovej a populárnej hudby 20. storočia. Nesmrteľnú slávu si získal už ako mladík debutom Tubular Bells. O jeho zaujímavej osobnosti i plodnej skladateľskej dráhe rozpráva ďalší zo série hudobných programov s podtitulom Majster tisícich plejbekov.

Blaufuss SKI karneval

sobota od 10:00 hod., Krahule
Pestrofarebné kostýmy, voňavé zabíjačkové dobroty a bujará nálada. Veci, ktoré ku karnevalu neodmysliteľne patria. To, čo ale nezažijete na každej veselici, je lyžovačka. Tento karneval sa totiž koná priamo na svahu.

KINOTIP: Liek na život

sobota o 19:30 hod., Kino Hron, Žiar nad Hronom
Režisér kultového hororu Kruh opäť dokázal vďaka svojej obrazotvornosti a filmárskemu umeniu vybudovať tajomnú a napínavú atmosféru, v ktorej sa ľudská myseľ ohýba a stráca schopnosť rozoznať realitu a sen. Liek na život je vďaka tomu filmovou udalosťou presahujúcou žánrové škatuľky.

Zimný filmový seminár 4 živly: Osud

od piatku do nedele, Banská Štiavnica
Víkend s výnimočnými filmami, zaujímavými hosťami a kvalitnou hudbou. 6. Zimný filmový seminár 4 živly bude venovaný téme Osud a vo svojom programe premietne hrané, dokumentárne aj experimentálne snímky, ktoré sa tohto fenoménu dotýkajú. Ponúkne tiež zaujímavú prednášku, filmový kvíz, premietanie priamo v jednej zo štiavnických domácností a mnoho ďalšieho…

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM