Barbara Dallosová Rôzne Správy

Nový týždeň v Žiari a okolí: Vyrazte za zážitkami

Kremnické hody, letné kino či koncert v centre Žiaru... Viete už, ako naložíte s voľnými chvíľami po práce? Máme pár nápadov.

Ilustračný obrázok k článku Nový týždeň v Žiari a okolí: Vyrazte za zážitkami
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Letné kino

pondelok a utorok, schody pred MsKC
Open-air premietania budú tento rok rozdelené do dvoch častí, a to Kino na schodoch a Kino na námestí. Tento týždeň sa bude premietať na schodoch a pripravené sú filmy Bezva ženská na krku (pondelok) a Teória tigra (utorok) . Vstupné na filmy je zdarma, začiatok premietania bude vždy po západe slnka, keď nastanú vhodné podmienky, teda približne okolo 21:00 hodiny.

27. kremnický jarmok a cechové hody kremnické

piatok od ranných hodín, Kremnica
Cechové hody kremnické spojené s tradičným jarmokom každé leto ponúkajú kultúrne vyžitie a zároveň sú odkazom na minulosť baníckeho mestečka. Program v centre meste sa začína už v doobedných hodinách a končí večernou after party v Akropole.

Juraj Schweigert & The Groove Time

piatok o 19:00 hod., Letný pavilón, Námestie MS
Juraj Schweigert je univerzálny hráč na ústnu harmoniku sa vďaka svojej technike dokáže pohybovať v rámci mnohých žánrov vrátane jazz, fusion či world music. Jeho hráčske schopnosti a prístup k blues dokumentuje jeho album Novelty Shop namiešaný zo zmesi blues, jazzu a rocku, ktorý bol nominovaný v USA na ocenenie International Blues Challenge v kategórii The Best Self-Produced CD – najlepšie album vydané vlastným nákladom.

Mesiac v mýtoch a skutočnosti 2 – Malý krok pre človeka

piatok o 20:00 hod., Krajská hvezdáreň a planetárium Maximiliána Hella, Žiar nad Hronom
Potom, ako ľudia opustili mytologické predstavy o Mesiaci, začali fantazírovať o bližšom poznaní tohto k Zemi najbližšieho vesmírneho telesa. V druhej polovici 20. storočia sa slávna fikcia Julesa Verna o ceste na Mesiac stala realitou. Audiovizuálne pásmo vás zoberie na najväčšie technologické dobrodružstvo histórie a priblíži zložitú cestu, ktorá k nemu viedla.

Koncert: Len.Art

piatok o 22:00 hod., Zechenterova záhrada, Kremnica
Séria podujatí pod holým nebom prináša do kremnickej Zechenterovej záhrady ďalší koncert. Tento piatok to bude zoskupenie Len.Art v zostave Ondrej Lenárth (spev), Michal Krupár (bicie), Radoslav Pfneisl (bassgitara) a Miroslav Stacho (gitara).

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM