Barbara Dallosová Futbal

Obec bez futbalu: Starosta vysvetľuje, prečo dostal dedinský tím stopku

Obecný futbalový tím končí. To včera oznámil starosta neďalekej dedinky. Ešte pred rozhodnutím dať tímu stopku starosta sedel za jedným stolom aj so samotnými hráčmi. Čo sa teda stalo?

Ilustračný obrázok k článku Obec bez futbalu: Starosta vysvetľuje, prečo dostal dedinský tím stopku
Foto: Karol Krist / Zdroj: Dnes24.sk

Ukončenie futbalového súťaženia FO TJ Sokol Nevoľné, oznámil starosta Nevoľného Štefan Henžel na sociálnej sieti. Zároveň prisľúbil, že rozhodnutie dovysvetlí v osobitnom dokumente, ktorý zverení na oficiálnych webových stránkach obce.

Starosta slovo dodržal a na stránke Nevoľného pribudolo písomné oznámenie o odstúpení TJ Sokol Nevoľné zo súťažného ročníka aj s odôvodnením. Ako Henžel vysvetľuje, minulý štvrtok (13.8.) pozval na stretnutie všetkých aktívnych hráčov tímu. Cieľom sedenia bolo rozhodnutie o budúcnosti mužstva. Z pozvaných dvadsiatich hráčov sa podľa starostových slov dostavilo len osem.

Henžel v písomnom vyjadrení zdôrazňuje, že podmienky pre fungovanie tímu obecná samospráva vytvorila. Materiálno-technické zabezpečenie bolo podľa neho dobré a pod zrušenie tímu sa podpísali iné faktory.

,,Všetci vieme, že už niekoľkú sezónu sa nášmu mužstvu herne nedarilo a dostavila sa určitá nechuť až rezignácia ďalej takto pokračovať. Pár hráčov sa rozhodlo, že náš klub opustí a bude hrávať v inom klube. Čo im uľahčil nový prestupový poriadok, v ktorom sa materský klub stal len štatistom, ktorý postup hráča nevie žiadnym spôsobom ovplyvniť, keď sa hráč sám rozhodne. Či je to fér voči ostatným spoluhráčom, je na zvážení každého," píše v dokumente starosta.

Ako pokračoval, futbalistom z Nevoľného často nevyhovovali i rozpisy zápasov, stanovené Oblastným futbalovým zväzom Žiar nad Hronom.

,,Verím, že tento stav je len dočasným riešením a dúfam, že sa raz naši chlapci zorganizujú a začnú hrávať futbal znovu pod vlajkou našej obce," dodal na záver s dúfaním Henžel.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM