Správy Tlačové správy

Obec Slaská v žiarskom okrese si opäť polepší: Dostane ďalšiu finančnú injekciu!

Potom, ako v roku 2015 obec Slaská prostredníctvom eurofondov investovala skoro milión eur do protipovodňovej ochrany na miestnom potoku, dostane už v tomto roku ďalšiu finančnú injekciu. A opäť budú zdrojom eurofondy.

Ilustračný obrázok k článku Obec Slaská v žiarskom okrese si opäť polepší: Dostane ďalšiu finančnú injekciu!
Zdroj: PR

Pred koncom minulého roka Ministerstvo životného prostredia SR obci doručilo rozhodnutie o schválení nenávratného finančného príspevku (NFP) v sume cca 300 000 eur na nákup technológie pre triedený zber komunálnych odpadov. Len pred pár dňami Slaská s ministerstvom už podpísala aj zmluvu o poskytnutí NFP.

Podľa starostu obce Daniela Geliena teraz prebieha na Úrade pre verejné obstarávanie kontrola verejného obstarávania. Až po jej skončení a preverení správnosti postupu pri obstarávaní, bude možné podpísať zmluvy a začať nakupovať technológiu. „Pre skvalitnenie separácie odpadov na území našej obce nám pribudne nová technológia, ako je kolesový traktor, čelný nakladač, náves jednoosový trojstranný sklápač, štiepkovač drevnej hmoty, ramenový nakladač reťazový na podvozku, šmykom riadený nakladač a závesné kontajnery,“ dodal starosta.

Zámerom obce je skvalitniť systém separovaného zberu odpadov a eliminovať akúkoľvek environmentálnu záťaž pre budúcnosť. Zároveň chce obec rozšíriť jej služby pre občanov v rámci separácie formou štiepkovania konárov priamo v záhradách, aby nemusela znášať náklady na ich zvoz a likvidáciu. No a v neposlednom rade chce vedenie obce i naďalej udržať priaznivú výšku miestneho poplatku za odpady práve vďaka väčšej separácii.

Po vykonaní potrebnej administrácie projektu by nová technológia mala byť v obci do konca júna tohto roku. V druhom polroku by už občania Slaskej mali pocítiť skvalitnenie služieb separácie. O využití novej technológie v teréne budeme opäť informovať aj s fotodokumen­táciou.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: PR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM