Rôzne Správy

Obnova Kremnickej telocvične za státisíce: Primátor hovorí o termíne dokončenia

Aktuálne mestu na dokončenie celkovej rekonštrukcie chýba približne 80 000 eur. Primátor Ferenčík už ale skloňuje termín, kedy by mohol byť celý projekt hotový.

Ilustračný obrázok k článku Obnova Kremnickej telocvične za státisíce: Primátor hovorí o termíne dokončenia
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Práce na obnove mestskej telocvične v Kremnici pokračujú aj v letných mesiacoch. Aktuálne prebiehajú v interiéri. Primátor Alexander Ferenčík predpokladá, že rekonštrukciu športového stánku by mohli ukončiť koncom roka alebo v prvých mesiacoch budúceho roka. Celková obnova telocvične vyjde mesto na viac ako 516 000 eur. Kremnická samospráva zatiaľ na projekt vyčlenila približne 440 000 eur. Aktuálne tak mestu na dokončenie celkovej rekonštrukcie chýbajú zdroje vo výške približne 80 000 eur.

,,Ak nájdeme nejaké zdroje alebo ak to výsledok hospodárenia dovolí, tak ja by som bol rád, keby sme to spravili do konca roka, možno by sa to pretiahlo o nejaký mesiac, dva," podotkol v tejto súvislosti primátor.

Ako ďalej vysvetlil, zmluva s dodávateľom je uzatvorená na štyri roky, pričom obsahuje ustanovenie, podľa ktorého si objednávateľ vyhradzuje právo realizovať dielo postupne v závislosti od rozpočtových prostriedkov. Práce na obnove telocvične pokračujú podľa primátora aj v lete. Prvky hrubej stavby už boli podľa neho ukončené. ,,Je vymenená strešná konštrukcia, je zakrytá a prebiehajú práce v interiéri," dodal Ferenčík.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM