Barbara Dallosová Správy

Obrovský úspech žiarskej základky: Štvorka je oddnes úradujúcou Školou roka!

Celoštátna súťaž športovej aktivity základných a stredných škôl pozná svojich víťazov. Vo svojej kategórii zahviezdila aj jedna zo žiarskych základiek. Štvorka sa pýši titulom Škola roka. Gratulovať prišiel aj minister Pellegríni či olympionička Nasťa Kuzminová.

Ilustračný obrázok k článku Obrovský úspech žiarskej základky: Štvorka je oddnes úradujúcou Školou roka!
Foto: Barbara Dallosová

Slávnostné vyhlasovanie výsledkov súťaže dnes pre žiarsku štvorku dopadlo skvele. Nie náhodou je zrejme v Žiari prezývaná aj ,,športová". Športové úspechy jej žiakov si všimla aj komisia súťaže Škola roka. Štvorka svoju nomináciu premenila na prvé miesto a oddnes je oficiálne úradujúcou Školou roka 2014.

Víťazstvo putovalo do Žiaru

O titul naj školy sa bojovalo v štyroch kategóriách: Základné školy s počtom žiakov do 300, Základné školy s počtom žiakov nad 300, Stredné školy – chlapci a Stredné školy – dievčatá. Súťaže sa zúčastnilo celkom 439 slovenských škôl, naša štvorka bola nominovaná v prvej z kategórií, v ktorej súťažila v konkurencii takmer 60 škôl. Hrdo si však odniesla prvenstvo.

Gratulovať prišli aj vzácni hostia ako minister školstva Peter Pellegrini, či dvojnásobná olympijská víťazka v biatlone, Nasťa Kuzminová.

Na bicykli cez vestibul školy

Počas bohatého programu niekoľkokrát vystúpil folklórny súbor Hron a predviedli sa aj žiaci našej ocenenej školy. Tí si pripravili program plný prekvapivých momentov. Keďže ich športové výkony boli to, čo im tento titul vyslúžilo, rozhodli sa predviesť práve tie.

Ukážka basketbalového umenia priamo na pódiu, malí talentovaní karatisti, cezpoľný bežec utekajúci priamo pomedzi divákov, lyžiarka bez snehu, či dokonca cyklisti preháňajúci sa vestibulom školy. Tak vyzeral originálny program v podaní športovcov z víťaznej štvorky.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM