Martin Károly Správy

Zaručené rady odborníka: Ak vletíte autom do jamy, hlavne nebrzdite!

Výtlky, jamy, tankodromy.Také sú momentálne cesty aj v okrese Žiar nad Hronom. Viac poškodených automobilov už zaznamenali aj v autodielňach. Škody môžu presiahnuť 500 eur. Prečítajte si rady odborníka, čo (ne)robiť, keď sa jame už nedá vyhnúť.

Ilustračný obrázok k článku Zaručené rady odborníka: Ak vletíte autom do jamy, hlavne nebrzdite!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Z cesty golfové ihrisko

Stav súvislého asfaltu na žiarskych vozovkách je biedny. Zima spôsobila, že cesty sa momentálne viac podobajú golfovému ihrisku. Na dva brutálne úseky sme vás upozornili už včera: FOTO a VIDEO: Obrovské jamy na cestách. Toto sú hororové zážitky vodičov…

Hlavne,keď je auto moje živobytie,chcem ho trochu šetrit a ked chcem ist tadial pomaly a obisť to,tlači sa mi na kufor 5 poľských kamiónov,to už asi začnem chodiť vrchom cez Turčianske a Prievidzu,“ komentuje stav vozovky medzi Bartošovou Lehôtkou a Starou Kremničkou, na funpage FB žiar24 Salo.

Odvtedy pribudlo ešte viac reakcií na našej FB funpage. Pozrite si ich tu: FB Žiar24

Čo však robiť, či skôr nerobiť, ak sa jame pred vami už nedá vyhnúť?

Škody aj za 500 eur!

Nabehnutie do jamy v plnej rýchlosti vás môže vyjsť draho. Martin Vanka, zo žiarskeho autoservisu AC Car pre žiar24 potvrdil, že v posledných dňoch opravujú oveľa viac zničených diskov a pneumatík. „Ak sa poškodí disk a pneumatika, môže to vodiča vyjsť na 300 eur aj viac. Záleží od auta,“ konkretizuje Vanka.

Podľa Vanku na takýchto cestách trpia nápravy, tlmiče, čapy. "Ak odídu tieto diely, oprava sa môže vyšplhať aj na 500 eur, hovorí ďalej Vanka.

Najhoršie podľa neho je, že môže ľahko prísť aj k nehode. „V noci odporúčam v takýchto úsekoch určite spomaliť. Ak sa už nedá jama obísť, určite v nej nebrzdite“ radí Martin Vanka, z AC Car. Váha sa podľa neho presúva na prednú nápravu, do jedného bodu, čo zväčšuje možnosť poškodenia.

Foto: AC Car

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM