Barbara Dallosová Správy Správy

Oddychová zóna na Etape otvorená: Pásku prestrihli Kiska s Antalom, FOTO

Novopostavené športovisko slávnostne otvoril prezident SR Andrej Kiska. Od tejto chvíle môžu Žiarčania tráviť čas už na dvoch oddychových zónach v meste.

Ilustračný obrázok k článku Oddychová zóna na Etape otvorená: Pásku prestrihli Kiska s Antalom, FOTO
Foto: DuPe - / Zdroj: DuPe

Na oddychovej zóne v časti Etapa začala mestská eseročka Technické služby pracovať ešte na jeseň toho roka. Po takzvanej Hviezdoške ide o druhý projekt tohto typu. Ako už radnica avizovala, tretia zóna ma mať podobu letného pavilónu na žiarskom námestí a ako lokalita pre štvrtú stavbu sa skloňuje sídlisko Pod vŕšky. V každej zóne chce mesto vybudovať a ponúknuť obyvateľom niečo iné.

Otváral prezident

Prezident SR Andrej Kiska pricestoval do Žiaru nad Hronom na oficiálnu návštevu. Okrem slávnostného otvorenia oddychovej zóny absolvoval v rámci svojho programu stretnutie s vedením mesta, prechádzku centrom a stretnutie s obyvateľmi, návštevu Súkromnej strednej odbornej školy technickej a spoločnosti Nemak Slovakia.

Zábery a vyjadrenia prezidenta počas prechádzky centrom Žiaru nad Hronom sme vám priniesli v článku: Prezident Kiska sa rozhovoril o Žiari: Je to atypické mesto… FOTO

Zóna na Etape

Dominantným prvkom oddychovej zóny na na severnom konci mesta je takmer 500 metrov dlhá korčuliarska dráha. Okrem nej sa v medziblokovom priestore nachádzajú napríklad netypické farbami hýriace herné prvky pre deti.

Zvláštnosťou je drevená plastika pripomínajúca maják. Takmer tri metre vysoké dielo žiarskeho rezbára Andreja Jánošku je v prostredí oddychovej zóny osadené ako skutočný maják a teda tak, aby jeho naozaj navigovalo na jednotlivé svetové strany.

Fotografie z otvorenia oddychovej zóny portálu Žiar24 zapožičal Dušan Pethö (DuPe).

Otváračka zóny na Etape na fotkách: Pásku prišiel prestrihnúť prezident
11
Galéria
Foto: DuPe - / Zdroj: DuPe
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM