Barbara Dallosová Správy

Okradnúť vás môžu aj keď chytáte bronz: Zlodeji sa žiarskemu kúpalisku nevyhýbajú

Hoci vy v lete relaxujete a čerpáte dovolenku, zlodeji ,,poctivo“ makajú aj v týchto mesiacoch. Všade počúvame, že sú každým rokom prešpekulovanejší, sú však aj Žiarčania každým rokom opatrnejší? Čítajte viac...

Ilustračný obrázok k článku Okradnúť vás môžu aj keď chytáte bronz: Zlodeji sa žiarskemu kúpalisku nevyhýbajú
Zdroj: Dnes24.sk

Jedným okom strážia

Na trávnatej ploche žiarskeho kupka okrem slniacich sa ľudí vždy ležia aj nestrážené deky. ,,Ležíme len tu pri bazéne, deky si vždy rozkladáme hneď pri chodníku, máme ich stále na očiach,“ hovorí usmievavá Žiarčanka Lenka (24). ,,Aj tak tu nemáme nejaké cennosti a keď ideme do bufetu vezmeme si všetko so sebou,“ dopĺňa ju kamarátka Zuzana (24).

Aj pár drobných zamrzí

Hoci mnohí majú pocit že si na veci vidia, niektorí na túto falošnú istotu aj doplatili. ,,Okradli nás tu predminulé leto, bolo to len pár eur na nanuky a pitie pre deti, takže sme to nehlásili, ale zamrzelo. Našťastie si ja ani manžel nikdy neberieme telefóny či celé peňaženky s dokladmi, bola to len malá peňaženka s drobnými. Aj tak tomu nerozumiem, boli sme pár metrov od deky, pri bazéne, vôbec som si nevšimla že by okolo našej deky niekto šiel,“ opisuje svoje skúsenosti mladá mamička Silvia (31).

Náčelník žiarskych policajtov Róbert Šiška ale tvrdí, že Žiarčania nie sú až takí neopatrní. ,,Nemáme hlásené takéto prípady, ľudia sú už ostražití, neberú si k vode väčšie obnosy peňazí ani doklady. A ak je im odcudzená len malá čiastka, teda to, čo si vzali na zakúpenie občerstvenia, obvykle to nehlásia,“ vysvetľuje.

Na deku si vidíte? A na auto?

Okrem toho že sa vám počas celodenného výletu auto neznesiteľne vyhreje, zaliať pot vás môže aj z niečoho iného. Aj zlodeji zrejme tušia, že keď cennosti nenechávate na deke, niekde byť musia. Aj podľa žiarskeho policajného náčelníka sa s prípadmi vykradnutých áut stretávajú častejšie než s krádežami na samotnom kúpalisku.

„Pri každom, aj krátkom opustení vozidla v ňom nenechávajte autorádio, GPS zariadenie, peniaze, mobil, kufrík, kabelku, doklady a iné cenné veci na viditeľných miestach, riaďte sa heslom: Auto nie je výklad,“ odporúča bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff. ,,Tiež veci, doklady či rezervný kľúč si netreba nechávať ani v odkladacej skrinke auta,“ dáva Szeiff radu na záver.

Zdroj: Global24, TASR

Nenechajte sa okradnúť počas letného oddychu, aj žiarske kupko je rajom zlodejov
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM