Barbara Dallosová Správy

Organizátor kontroverzného metalového festivalu Beťko: Nechceme nikoho obťažovať, hľadáme nové miesto

Festival Gothoom sa v auguste minulého roka konal na tajchu pri Novej Bani. Tomu ale predchádzala vlna odporu zo strany niektorých obyvateľov i zástupcov cirkvi. Organizátori festivalu sľubujú, že ďalší ročník bude. Možno ale na úplne inom mieste.

Ilustračný obrázok k článku Organizátor kontroverzného metalového festivalu Beťko: Nechceme nikoho obťažovať, hľadáme nové miesto
Zdroj: TASR

Najväčší metalový festival na Slovensku spôsobil minulý rok nemalý rozruch. Odporcom festivalu prekážal nadmerný hluk a údajná propagácia násilia v hudobných produkciách. Na petícii proti Gothoomu stáli stovky podpisov, o jeho zrušenie sa snažili zástupcovia organizácii pracujúcich s mládežou, zástupcovia cirkvi aj viacerí poslanci mestského zastupiteľstva. Viac čítajte TU. Hudobný festival však nakoniec dostal zelenú.

K tajchu sa už nezmestia

Hoci rok sa ešte len začal a letné mesiace sú ďaleko, usporiadatelia už premýšľajú nad ďalším ročníkom. Hlavný organizátor Peter Beťko ubezpečil, že Gothoom 2015 určite bude. Čo však nie je také jasné, je miesto jeho konania.

,,Zvažujeme presťahovanie festivalu, oslovíme obce v okolí Novej Bane a Žiaru nad Hronom," prezradil pre Žiar 24 Beťko.

Nechceme nikoho obťažovať

Podľa Beťkových slov novobanský tajch, ktorý býval miestom konania festivalu doteraz, zvažujú ako poslednú alternatívu.

,,Hľadáme miesto, ktoré bude v neobývanej časti mesta či obce. Nechceme nikoho obťažovať hlukom hudobných produkcií ani iným spôsobom. Tajch pri Novej Bani nám nepostačuje už ani kapacitne," hovorí organizátor festivalu, na ktorom sa minulý rok zišli takmer dve tisícky ľudí.

Beťko tiež dodal, že nový priestor by chceli využivať nielen nasledujúci, ale niekoľko ďalších ročníkov. ,,Chceli by sme mať pokoj aspoň na 5–6 rokov," hovorí.

Čítajte tiež: Metalisti z Gothoomu pomohli mužovi v kóme: Vyzbierali 10-krát viac vrchnákov ako na Pohode!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM