Katarína Reiterová Rôzne

Ortac chce zasadnúť za okrúhly stôl s verejnosťou

Spoločnosť Ortac, ktorá sa nedávno ospravedlnila verejnosti za dva roky netransparentnej komunikácie, chce teraz zasadnúť za okrúhly stôl a otvorene hovoriť o ťažbe v Kremnici, ale aj o rozvoji mesta a regiónu.

Len nedávno sme vás informovali o tlačovej konferencii, na ktorej sa spoločnosť Ortac prostredníctvom svojho riaditeľa Viktora Pomichala ospravedlnila Kremničanom za to, že svoje prieskumy robila za zatvorenými dverami. Ospravedlnením si túto chybu priznala a zároveň dala najavo, že je pripravená svoj prístup zmeniť. A tak dnes deklaruje vytvorenie okrúhleho stola, za ktorý chce zasadnúť nielen so samosprávou, ale aj s občanmi a podnikateľmi Kremnice a okolia.

** „Ak máte záujem podporiť založenie a rozvoj okrúhleho stola „Občania- samospráva – podnikatelia“ pod dohľadom miestnych občanov, ktorý bude priestorom na otvorenú diskusiu o akýchkoľvek investičných ideách, kontaktujte nás prosím e-mailom na tom.zachar@astoneco.com (tomas.zachar@astoneco.com), kathryn.hardcastle@astoneco.com (kathryn.hardcastle@astoneco.com), john.aston@astoneco.com (john.aston@astoneco.com), alebo telefonicky na číslach +421 94461 7061 (Tomáš Zachar) a +421 94943 5581 (John Aston),“** uvádza sa vo vyjadrení spoločnosti Ortac Resources.

[color=#cc0000]­[size=14]Ortac: „Sľubujeme, že všetkých vypočujeme.“[/si­ze][/color]

Ortac sa verejne zaväzuje, že okrúhly stôl bude fórom, na ktorom budú vypočuté všetky hlasy, pozitívne i negatívne, a že všetky projekty sa budú realizovať v partnerstve s miestnou komunitou. Pokiaľ ide o životné prostredie, Ortac chce, aby Kremnica bola bezpečným miestom teraz i v budúcnosti.

[color=#cc0000]­[size=14]Na transparentnosť Ortacu dohliada externá firma[/size][/co­lor]

Spoločnosť Ortac Resources poverila nezávislú firmu Astoneco, aby dohliadala na transparentnosť relevantných informácií. Astoneco má vytvoriť komunikačný kanál medzi Ortacom a komunitou, a napomôcť vzájomnému dialógu.

[blockquote]Spo­ločnosť Astoneco pracuje na princípe, že ťažba nesmie poškodzovať životné prostredie, práve naopak, musí prispievať k rozvoju mesta a celého regiónu.[/bloc­kquote]

[color=#cc0000]­[size=14]Súvi­siace články[/color] [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.140011_Boj-o-zlato-pokracuje-----Sud:-Tazit-sa-teraz-nebude!]Boj o zlato pokračuje … Súd: Ťažiť sa teraz nebude![/link] [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.139016_Zvrat-v-boji-o-kremnicke-zlato:-Ortac-sa-ludom-ospravedlnil!]Zvrat v boji o kremnické zlato: Ortac sa ľuďom ospravedlnil![/lin­k] [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.89145_Sta­le-sa-hra-o-kremnicke-zlato]Stále sa hrá o kremnické zlato[/link]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM