Správy

Osud kremnického kúpaliska: Nič nie je stratené, tvrdí primátor Ferenčík

Minulý rok obľúbené miesto na relax v Kremnici sezónu vynechalo. Tá ďalšia sa blíži a nad kúpaliskom Katarína opäť visí otáznik.

Ilustračný obrázok k článku Osud kremnického kúpaliska: Nič nie je stratené, tvrdí primátor Ferenčík
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Pred minulým letom nebolo jasné, či termálne kúpalisko Katarína v Kremnici otvorí svoje brány. Kúpalisko po týždňoch dohadov nakoniec letnú sezónu 2017 vynechalo.

Chcú hľadať spôsob

Ako pred časom informoval primátor Kremnice Alexander Ferenčík, mesto najnovšie dostalo ponuku prevádzkovať kúpalisko na nadchádzajúcu sezónu za symbolickú sumu jedno euro. K téme prevádzkovania kúpaliska si kremnickí poslanci sadli na takzvanom predzastupiteľstve. Ako skonštatoval Ferenčík, poslanci sa zhodujú v tom, že chcú nájsť spôsob, ako areál otvoriť.

,,Je to kúpalisko, na ktorom väčšina z nás vyrástla a je podstatnou súčasťou kremnickej letnej sezóny. My teda chceme nájsť riešenie, ako toto kúpalisko Kremničanom, ale aj návštevníkom vrátiť. Ešte nič nie je stratené," uviedol pre Žiar24 primátor Kremnice.

Niekoľko faktorov

Podľa Ferenčíka stojí kremnická samospráva pri rozhodovaní pred niekoľkými zásadnými otázkami, akými sú peniaze, majetkové pomery či personálna sila.

,,Podstatnou vecou v tejto téme je finančné krytie. My, ani súčasný majiteľ kúpaliska, teraz nemáme presnú predstavu, v akom technickom stave kúpalisko je. Keďže bolo celú minulú sezónu zatvorené, ten stav sa mohol zmeniť a nevieme v akom rozsahu budú investície, ktoré bude sprevádzkovanie vyžadovať. Druhou vecou je, či dokážeme dať dokopy tím, ktorý by to kúpalisko dokázal úspešne viesť celé leto. Keďže ide o sezónnu prevádzku, ľudia nepodriadia celý svoj rok dvom alebo trom mesiacom," vysvetľuje.

Ako najväčší problém Ferenčík skloňuje skutočnosť, že verejné zdroje nemôžu byť použité na zhodnotenie iného ako vlastného majetku. ,,Je to legálna prekážka, to však neznamená, že nebudeme ďalej hľadať riešenie,“ dopĺňa.

Ponuka je na sezónu

Podľa slov primátora mnoho závisí aj od toho, na koľko sezón by radnica dostala kúpalisko do rúk. ,,Ponuka pána majiteľa je na jednu sezónu, zrejme si to bude žiadať nemalú investíciu a možno by nás o rok niekto preplatil,“ uvažuje primátor. Hoci on sám by vraj kúpalisku povedal áno, nechce dávať sľuby skôr, než si bude istý, že ich môže splniť.

,,Veľmi nerád by som sa dostal do situácie, že dnes budem deklarovať, že do toho ideme, a potom to niekde stroskotá. Preto sú moje vyjadrenia trochu opatrné. Avšak chcem Kremničanov i návštevníkov kúpaliska ubezpečiť, že napriek všetkým náročným krokom, ktoré nás čakajú, urobíme všetko, aby kúpalisko znovu slúžilo,“ dodáva na záver.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM