Barbara Dallosová Správy

Osud žiarskeho pavilónu B odklepnutý: Hádajte ale, kto bude mať posledné slovo

Do schátranej budovy chce sieť nemocníc zo skupiny Penta investovať milióny eur, najprv jej ju však musí župa predať. Krajskí poslanci predaj odhlasovali, nejde ale o konečný verdikt.

Ilustračný obrázok k článku Osud žiarskeho pavilónu B odklepnutý: Hádajte ale, kto bude mať posledné slovo
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Sieť regionálnych nemocníc Svet zdravia už pred niekoľkými týždňami avizovala zámer investovať do svojich priestorov v nemocniciach v Žiari nad Hronom a Rimavskej Sobote. Pre Žiar by to malo znamenať rekonštrukciu a sfunkčnenie schátranej prístavby, takzvaného pavilónu B.

Rozostavaný a dlho pustnúci pavilón chce sieť nemocníc premeniť na moderný nemocničný objekt s novým urgentom, operačnými sálami, pôrodnicou novej geneácie, či izbami s vysokým štandardom.

Viac čítajte v článku: Zásadná zmena v žiarskej nemocnici: Do schátraného pavilónu duchov chcú vraziť milióny eur

Poslanci hlasovali

Aby sa sieť nemocníc pustila do rekonštrukcie, chce budovu vlastniť. V súčasnosti je pavilón majetkom Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK). Na základe znaleckého posudku ponúkla sieť nemocníc za nedostavaný pavilón v Žiari kraju 464 409 eur.

Čítajte aj: Župa dostane na stôl ponuku: Státisíce za schátraný nemocničný pavilón v Žiari, FOTO

Na pondelkovom (6.6.2016.) zasadnutí krajského parlamentu bol predložený návrh Petra Juhásza (Rimavská Sobota) a krajského poslanca a zároveň lekára žiarskej nemocnice Ladislava Kukolíka. Ako potvrdila vedúca oddelenia styku s verejnosťou a protokolu BBSK Michaela Piliarová, poslanci predaj budov Svetu zdravia schválili.

Posledné slovo bude mať župan

Ďalším potrebným krokom na ceste k predaju časti žiarskej nemocnice je, aby toto rozhodnutie svojím podpisom potvrdilo aj vedenie BBSK, na čele ktorého stojí župan Marian Kotleba. Vedenie nemocnice považuje rozhodnutie poslancov za záväzok.

,,Veríme, že tento zámer definitívne potvrdí aj samotné vedenie kraja a my budeme môcť pristúpiť k čo najrýchlejšej realizácii,“ vyslovil dúfanie Ľuboš Lopatka, generálny riaditeľ siete nemocníc Svet zdravia.

Môže vás zaujímať: Nemocnice v regióne hlásia zásadné zmeny: Žiar preberá štiavnické interné aj známu pôrodnicu

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM