Barbara Dallosová Správy

Pacienti v našom meste prehovorili: Tento muž sa stal najobľúbenejším lekárom žiarskej nemocnice!

Žiarska nemocnica je pracoviskom mnohých odborníkov. My sme sa na našich lekárov pozreli očami pacientov a zisťovali sme, kto u nich vedie v rebríčku sympatií. Aha, aké mená odoznievali a kto si vyslúžil titul najobľúbenejšieho žiarskeho lekára.

Ilustračný obrázok k článku Pacienti v našom meste prehovorili: Tento muž sa stal najobľúbenejším lekárom žiarskej nemocnice!
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Všeobecná nemocnica v Žiari nad Hronom je miesto, ktoré obyvatelia mesta i ľudia zo širšieho okolia dobre poznajú. Kto v nej sám neležal, minimálne v nej bol navštíviť svojho blízkeho, bol si dať spraviť röntgenové snímky, alebo ho do priestorov nemocnice priviedol úraz na chirurgickú pohotovosť.

Víťaz je jasný

Svoje zdravie po príchode do nemocnice vkladáme do rúk lekárov. V žiarskej nemocnici ich pracujú desiatky. Nás zaujímalo, ako sa na ľudí, ktorí sa starajú o naše životy, pozerajú samotní pacienti. A tak sme sa pýtali. Vo vestibule budovy nemocnice, v čakárňach a na lavičkách pred ňou sme sa pohybovali počas dvoch pracovných dní. Respondentom sme kládli jednoduchú otázku – Kto je vaším obľúbeným lekárom zo žiarskej nemocnice a prečo?

Z úst pacientov sa sypali rôzne mená a tiež rôzne dôvody, prečo si ten-ktorý lekár alebo lekárka vyslúžili ich sympatie. Pacienti obvykle hodnotili prístup lekárov, komunikáciu s pacientom a pocit, aký v nich zanechal. Jedno meno sa ale opakovalo zo všetkých najčastejšie. Takmer každá tretia odpoveď na našu otázku začínala slovami ,,Pán doktor Kukolík…".

Prvenstvo v našej ankete o najobľúbenejšieho lekára u pacientov si tak vyslúžil primár Oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny a súčasne žiarsky viceprimátor Ladislav Kukolík.

Pacienti ocenili najmä ľudský prístup

,,Pán Kukolík je presne z tých lekárov, ktorí nezabúdajú, že pacient je v prvom rade človek," vysvetlila stručne a jasne svoj výber jedna z opýtaných, Žiarčanka Katarína (58).

Najčastejšie sa pozitívne slová na adresu víťaza ankety týkali práve jeho ľudského prístupu. ,,V žiarskej nemocnici som ležala len raz, ale pán doktor Kukolík tak utkvie v pamäti, lebo je taký ľudský a chápe, že pacient môže mať z niektorých vecí aj strach a zlý pocit, keď je v nemocničnom prostredí. Nie všetci lekári chápu, že oni sú tam každý deň, ale obyčajnému človeku sa nemocnica spája so strachom o zdravie seba alebo niekoho blízkeho," zdôvodnila svoj výber Jana (35).

Okrem Ladislava Kukolíka sa medzi odpoveďami opakovali i mená iných lekárov. Často z úst opýtaných zneli tiež mená ako Anton Ďurkech, Peter Benický, Emil Šramko či Zuzana Ďurkechová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM