Barbara Dallosová Rôzne

Super nápad starostu neďalekej dediny: Novopečeným rodičom pripravil prekvapenie! FOTO

V neveľkej dedinke sa starosta rozhodol privítať prírastok do jednej z rodín, Jakubka, malým prekvapením. Ako sám hovorí, z takýchto uvítaní by chcel spraviť tradíciu. Novopečení rodičia zatiaľ nič netušia...

Ilustračný obrázok k článku Super nápad starostu neďalekej dediny: Novopečeným rodičom pripravil prekvapenie! FOTO
Zdroj: TASR

Obec Rudno nad Hronom s pár stovkami obyvateľov patrí medzi tie, v ktorých sa, ako sa hovorí, pozná každý s každým. Práve komunitnosť sa starosta Marián Šurjanský rozhodol vyzvihnúť drobnosťou, ktorou chce privítať každého novonarodeného obyvateľa.

,,Rozhodol som sa zaviesť tradíciu putovného bociana. Bránu rodiny, v ktorej sa narodí dieťa, vyzdobím bocianom so stuhou,„ vysvetľuje Šurjanský. Prvý bocian už pritom na jednej z bráničiek visí. Radosť má urobiť rodičom malého Jakubka. ,,Zavesil som ho tam môjmu zástupcovi, Michalovi Jančokovi, ktorý sa stal otcom Jakubka,“ pokračuje starosta, ktorý sa vraj inšpiroval podobným zdobením brány, ktoré videl v zahraničí.

Sám čerstvý otec ale prekvapenie vraj ešte nestihol vidieť. ,,On len písal SMS, že sa mu narodil syn, tak my sme hneď sadli do auta a šli sme zdobiť. Ja už som to mal pripravené, len som čakal kedy už dieťatko príde na svet," hovorí so smiechom Šurjansky.

Bocian, ktorý na bráne čaká na príchod drobca je vyzdobený modrou stuhou a nápisom Jakub. Rodičia dievčatiek by si zase na bráne mali nájsť bociana s ružovou stuhou.

Plán zaviesť v obci tradíciu symbolického zdobenia brány mal vraj starosta už dávnejšie, na rad sa však realizácia dostala až teraz. Detičky sa v obci nerodia veľmi často. ,,Bratrancovi sa narodilo bábätko ešte pred tým, ale to som ešte nestihol zavesiť bociana, lebo to bolo v období, keď som zrovna nastúpil do funkcie. Teraz sa narodilo dieťa pánovi zástupcovi primátora, čo je vlatne druhé bábätko narodené v obci, ako som vo funkcii. A prvé, ktoré vítame vyzdobením bráničky bocianom," hovorí Šurjanský o novom zvyku.

titul. foto: ilustračné

Bábätká a ich rodičov bude pri bráničke vítať bocian
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM