Správy

Parčík v centre prejde obnovou: O konečnej podobe sa ešte nerozhodlo

V parku sa v súčasnosti nachádza pomník k výročiu prvej písomnej zmienky o meste a nefunkčná fontána. V lete by však podľa mesta mal tento park vyzerať inak.

Ilustračný obrázok k článku Parčík v centre prejde obnovou: O konečnej podobe sa ešte nerozhodlo
Zdroj: TASR

Park s nefunkčnou fontánou pri kultúrnom dome začalo mesto v týchto dňoch rekonštruovať. „Vzhľadom na to, že kvalita existujúcich drevín je nevyhovujúca a tiež, že sme zrekonštruovali kultúrny dom, budeme postupne revitalizovať aj vedľajšie plochy,“ avizoval primátor Kamil Danko.

Vizualizáciu parku má už podľa jeho slov samospráva k dispozícii, o konkrétnom prevedení však ešte nie je rozhodnuté. „Keďže sme prišli na nejaké skutočnosti, ktoré neboli v minulosti zdokumentované, tak sa v súčasnosti odkrýva povrch,“ podotkol primátor.

Odkryjeme všetko, čo tam v minulosti bolo, aby sme nerobili nejaké riešenia úplne nanovo, keď by sa dali niektoré prvky z minulosti využiť. Potom by sme mohli eventuálne dať viac peňazí do výsadby novej zelene a celkovej úpravy,“ dodal.

Vysadené by mali byť nové dreviny, mal by pribudnúť nový inventár, rekonštrukcie sa dočkajú aj chodníky. V parku sa v súčasnosti nachádza pomník k 666. výročiu prvej písomnej zmienky o meste Žarnovica a nefunkčná fontána. S týmito prvkami sa podľa primátora počíta aj v novej podobe.

Mesto sa snaží robiť rekonštrukciu vo vlastnej réžii, s pomocou Mestského podniku služieb a malých obecných služieb. Danko predpokladá, že rekonštrukcia by mohla byť hotová ešte v lete tohto roka.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM