Martin Károly Od Vás

Parkovisko alebo pasca

Riskantným parkovaním sa dá označiť miesto pri žiarskej nemocnici a poliklinike. Cesta na parkovisko je jednoduchá, horšie je to s odchodom. Môže ho skomplikovať parkujúci autobus bez vodiča.

„Tento problém, je tu už niekoľko rokov,“ tvrdí naša čitateľka Vlasta, ktorá nás na tento fakt upozornila. „Bývam oproti a pomerne často vídam bezradných šoférov, ktorí sa z parkoviska nemôžu dostať. Šofér si odbehne a nešťastníkovi neostáva nič iné, len počkať,“ dodáva pani Vlasta.

Niekoľko metrov od parkoviska sú zastávky SAD. Preto tu vodiči často parkujú. Pre mnohé linky je toto miesto štartovacou stanicou.

Námestníčka SAD Zvolen v Žiari nad Hronom Ing. Oľga Šurková tvrdí, že situáciu práve riešia. „Navrhované riešenie je, že na zastávke zostanú stáť len autobusy, ktoré majú prestoj menší ako 15 min. s tým, že vodiči neopustia autobus a v prípade potreby uvoľnia výjazd parkujúcim vozidlám,“ vysvetľuje Šurková. Ďalej dodáva, že „umiestnenie autobusov s väčším prestojom je problematické a je potrebné pri riešení aj stanovisko Dopravného Inšpektorátu PZ“.

Okolie pri nemocnici je pomerne náročné na parkovanie. Napriek rozširovaniu parkovacích miest v minulosti je stále ťažké pri nemocnici zaparkovať. Zabratá časť parkoviska situáciu pre majiteľov áut skomplikovala ešte viac.

/mak/

zablokovane auta
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM