Aktualizované Krimi

Pátranie po malej Bystričanke: Právnici otca tvrdia, že je všetko poriadku!

Polícia síce vyhlásila pátranie po maloletej Miji Anastasii Klimentovej (8), banskobystrická školáčka je napokon podľa tvrdení rodiny v poriadku.

Ilustračný obrázok k článku Pátranie po malej Bystričanke: Právnici otca tvrdia, že je všetko poriadku!
Zdroj: Policajný zbor SR

Osemročné dievčatko Mija Anastázia Kliment, po ktorej polícia v Banskej Bystrici vyhlásila v utorok pátranie, je v poriadku. TASR o tom dnes krátko po zverejnení policajného pátrania informovala advokátska kancelária URBÁNI&Partner­s, s.r.o.

Pôvodná žiadosť z úst krajskej policajnej hovorkyne Andrey Petrovičovej o podaní informácií o nezvestnej školáčke, ktorá je občanom Juhoafrickej republiky, teda nie je opodstatnená.

Mija Anastázia mala byť nezvestná „od 28. júna 2016, kedy bola o 7:30 naposledy videná pred Základnou školou na Ďumbierskej ulici v Banskej Bystrici v spoločnosti svojho otca. Otec odišiel s dievčatkom na doposiaľ neznáme miesto." Petrovičovej informácie napokon opravili právni zástupcovia otca dievčaťa.

„Boli sme kontaktovaní starým otcom maloletej Mije s tým, že sa telefonicky spojil so svojím synom Michaelom Pavlom Klimentom a ten uviedol, že sú celá rodina spolu, sú zdraví a sú v poriadku."

FOTO: Silné momenty na bystrickom Mestskom úrade. Formálnosť nahradili úprimné objatia

Právnici: V práve je otec

Podľa tvrdenia policajnej hovorkyne je školáčka rozhodnutím Krajského súdu v Banskej Bystrici zverená do starostlivosti starým rodičom. Lenže právnici zo spoločnosti URBÁNI&Partners majú na vec iný pohľad. „Rozhodnutie o predbežnom opatrení Krajského súdu v Banskej Bystrici nebolo otcovi maloletej známe. Toto rozhodnutie žiadnym spôsobom neobmedzuje výkon jeho rodičovských práv, čo bolo skonštatované aj v predbežnom opatrení.“

Právnici ďalej hovoria, že práve otec je jediným žijúcim rodičom maloletej a po smrti matky prevzal starostlivosť o dcéru. Stalo sa tak 6. mája 2015, hneď po rozsudku o rozvode, ktorý vydal Krajský súd pre územný celok provincie Východné Kapsko, Juhoafrická republika. Mia je teda zverená do osobnej a výlučnej starostlivosti ot­ca.

Dievčatko uvidia aj starí rodičia

Podľa URBÁNI&Partners „otec plne rešpektuje a uznáva právo starých rodičov na styk s vnučkou, avšak ako otec zastáva názor, že je neprijateľné, aby starí rodičia suplovali rodičovskú výchovu vtedy, keď je tu otec, ktorý miluje svoje dieťa a je plne schopný zabezpečiť starostlivosť o maloletú dcéru“.

Čítajte tiež:

Po tragickej nehode ležia v bystrickej nemocnici. Aktuálne INFO o zranených mladíkoch!

Malá Mija zmizla spred bystrickej základky. Nevideli ste ju?
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM