Barbara Dallosová Správy

Pelotón zatarasí žiarske cesty: Pripravte sa na obmedzenia, cez tieto ulice neprejdete!

59. ročníku pretekov s názvom Okolo Slovenska bude patriť niekoľko júnových dní. V rámci pretekov prejde pelotón aj cez naše mesto. Pre Žiarčanov to ale bude znamenať aj dopravné obmedzenia a to hneď počas dvoch dní.

Ilustračný obrázok k článku Pelotón zatarasí žiarske cesty: Pripravte sa na obmedzenia, cez tieto ulice neprejdete!
Zdroj: TASR

O tohtoročných pretekoch s názvom Okolo Slovenska sme vás už informovali. Má sa ich zúčastniť 138 cyklistov zo sedemnástich kontinentálnych, troch reprezentačných a troch klubových tímov. Družstvá pochádzajú z pätnástich rôznych krajín sveta. V Žiari sa cyklisti objavia v piatok 12. a v sobotu 13.júna.

Presmerovaná doprava

Pelotón v uliciach ale prinesie i isté obmedzenia. Ako informovalo mesto na svojom oficiálnom webe, v súvislosti s priebehom pretekov treba počítať s obmedzenou cestnou premávkou v niekoľkých uliciach.

V piatok od 16:00 hod. do 17:00 hod. bude na parkovisku pred druhou základnou školou na (Ul. M. R. Štefánika) dojazd pretekárov, teda koniec 3. etapy.

,,Obmedzenie v piatok spočíva v presmerovaní dopravy na Ul. SNP (cesta I/50) a úplnom vylúčení resp. pozastavení premávky vozidiel na Ul. Partizánska a na miestnych komunikáciách, a to na Ul. A. Kmeťa, Dukelských hrdinov, M. R. Štefánika a Ul. Dr. Jánského. Presmerovanie dopravy a uzávierky budú vyznačené prenosnými zvislými dopravnými značkami, dopravnými zábranami prípadne regulovčíkmi zo strany štátnej, mestskej polície a inými poverenými osobami," upozorňuje žiarska radnica obyvateľov.

V sobotu načnú štvrtú etapu

Štvrtá etapa pretekov bude štartovať nasledujúci deň, v sobotu o o 11:30 hod., na Námestí Matice slovenskej. Aj tu sa, hoci len na krátky čas, zatvorí niekoľko ulíc. V čase od 11:15 hod. do 11:45 hod. bude premávka obmedzená na Ul. Š. Moysesa, Dr. Janského, Ul. SNP a Ul. Partizánskej.

Zo Žiaru bude pelotón pokračovať do Nového mesta nad Váhom, preveriť by ich mal aj horský terén cez Krahule. Pozrite si celý program s trasami Okolo Slovenska 2015.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM