Marcel Páleš Samospráva

Personálne zmeny na Úrade BBSK: Kto zasadol na šéfovské stoličky po nástupe Kotlebu?

Prvé dni nového roka priniesli zmeny na Úrade Banskobystrického samosprávneho kraja, a to na viacerých postoch. Vedúce pozície obsadil aj podnikateľ Miroslav Belička či vysokoškolská učiteľka Jana Štrangfeldová.

Ilustračný obrázok k článku Personálne zmeny na Úrade BBSK: Kto zasadol na šéfovské stoličky po nástupe Kotlebu?
Zdroj: TASR

Vedúcou kancelárie predsedu sa stala podľa oficiálnej stránky banskobystrického VÚC Jana Štrangfeldová, ktorá ako odborná asistentka pôsobí na Ekonomickej fakulte Univerzity Mateja Bela. Tá bola novému županovi poradkyňou už pred jeho zvolením za predsedu. Štrangfeldová má skúsenosti v oblasti verejnej ekonomiky, verejných financií, ekonómie a ekonomiky zdravotníctva a sociálnych služieb.

Banskobystrický podnikateľ a člen Predsedníctva Ľudovej strany Naše Slovensko Miroslav Belička, ktorý kandidoval aj na poslanca bystrickej župy, sa stal podľa webu vedúcim Oddelenia styku s verejnosťou a protokolu. Belička je už dlhší čas Kotlebov blízky spolupracovník. Krátko po inaugurácii Mariana Kotlebu mu zhorel automobil Hummer. Išlo o vozidlo, ktoré využíval aj nový župan Marian Kotleba. Belička podpálené auto ešte v starom roku vystavil pred Úradom BBSK.

Novým riaditeľom Úradu Banskobystrického samosprávneho kraja je podľa portálu župy Martin Beluský. Ten je známy ako predseda Ľudovej strany Naše Slovensko.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM