Martin Károly Samospráva

Mestská polícia na pretrase. Antal: Pokuta vodičom 5 eur? To je skôr parkovné!

Na ostatnom zasadnutí žiarskeho parlamentu bola na pretrase aj mestská polícia. Poslancom aj vedeniu mesta sa nepozdávala výška udelených pokút ale aj zameranie policajtov, ktoré označili ako parkovaciu službu. V meste by mali pribudnúť aj hliadky.

Ilustračný obrázok k článku Mestská polícia na pretrase. Antal: Pokuta vodičom 5 eur? To je skôr parkovné!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Žiarski mestskí policajti udelili v minulom roku niečo vyše 1500 pokút. Z tohto čísla boli viac ako dve tretiny za nesprávne parkovanie. „Ak je uložená pokuta 5 eur, tak so to dá skôr vnímať ako parkovné a nie ako pokuta,“ kritizuje postup mestských policajtov Peter Antal, zastupujúci primátor Žiaru. Celé vyjadrenie nájdete vo videu.

Jeho stanovisko dopĺňa aj poslankyňa Mária Biesová: „Na 970 priestupkov bolo vybratých okolo 9 000 eur, čo nepredstavovalo ani 10 eur na jeden priestupok.“ Poslankyňu zaujímalo aj to, ako sa daný policajt rozhoduje o výške blokovej pokuty. Jej celé vyjadrenie nájdete vo videu.

Polícia chce pritvrdiť

Vladimír Mališ, náčelník žiarskej mestskej polície, pod ťarchou kritiky, prisľúbil určité zmeny. „Prijali sa opatrenia v tom smere, že sa viacej zameriame na ostatné priestupky, nielen na parkovanie,“ reaguje Mališ. Podľa neho je však v kompetencii daného mestského policajta, k akej výške pokuty, vyplývajúcej zo zákona, sa prikloní. Celé vyjadrenie Vladimíra Mališa a jeho pohľad na bezpečnosť v meste, nájdete vo videu.

Viac hliadok

Podľa Antala jedna hliadka mestských policajtov na Žiar nad Hronom nestačí. „Náčelník si musí zorganizovať mestských policajtov tak, aby v niektorých hodinách boli v meste minimálne dve hliadky,“ konkretizuje zastupujúci primátor. Podľa neho sa ale neuvažuje nad tým, že by sa v dohľadnej dobe zvýšil počet mestských policajtov.

Mestská polícia na praniéri
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM