Barbara Dallosová Rôzne Šport Správy

Peter Sagan sa chystá do Žiaru: Čo povedal na adresu blížiacich sa pretekov?

Zrejme najočakávanejšou tvárou šampionátu je Peter Sagan. Ten sa do Žiaru presúva po náročných pretekoch Okolo Švajčiarska.

Ilustračný obrázok k článku Peter Sagan sa chystá do Žiaru: Čo povedal na adresu blížiacich sa pretekov?
Zdroj: TASR

Žiar nad Hronom bude už o pár dní hostiteľským mestom Majstrovstiev Slovenska a Česka v cestnej cyklistike (22. – 25. jún). Prestížne a organizačne náročné podujatie na štyri dni celkom zmení tvár nášho mesta. Očakávaný počet návštevníkov, predovšetkým v nedeľu, sa ráta v desaťtisícoch. Zatvorené budú niektoré školy i inštitúcie a počítať treba tiež s dopravnými obmedzeniami v meste i okolí.

Azda najväčším ťahákom je eso slovenskej cyklistiky, Peter Sagan. Na potvrdenie jeho účasti čakalo s veľkým napätím. Peter len pred pár dňami absolvoval preteky Okolo Švajčiarska. Ako večer po pretekoch skonštatoval na svojom oficiálnom profile na Facebooku, so svojou formou je spokojný a teraz sa bude sústrediť práve na šampionát v Žiari.

,,Máme za sebou skvelé preteky, celkovo som spokojný nielen s mojimi výsledkami, ale aj s prácou celého tímu. Chcel som ovládnuť bodovaciu súťaž, vyhral som dve etapy, celkovo už 15, zatiaľ čo tím tu predviedol veľkú profesionalitu. S mojou formou som spokojný, myslím, že vysokohorské sústredenie, ktoré týmto pretekom predchádzalo, prináša svoje ovocie. Celkovo sú teda moje dojmy dobré aj na Tour de France. Teraz sa už budem sústrediť na Majstrovstvá SR/CZ, ktoré sa uskutočnia budúcu nedeľu, vždy sú to zložité preteky, a potom sa už budem plne koncentrovať na Tour," napísal Peter na Facebooku.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM