Martin Károly Kremnica

Peter Weis: Som rád, že môžem odmeniť svojich pedagógov

Riaditeľ II. Základnej školy v Kremnici môže k decembrovým výplatám svojich pedagogických zamestnancov každému v priemere vyplatiť 450 €.

Škola bola v tomto roku úspešná v získavaní peňazí z európskych zdrojov. Na viacerých projektoch získala dovedna 87 000 €. Mesto, okrem toho získalo pre obe fungujúce školy ďalšie finančné, mimorozpočtové zdroje. Tie boli prerozdelené na základe počtu žiakov na jednotlivých školách. Dovedna išlo o sumu 17 719 € „3600 € sme získli na dvoch odlišných projektoch. Oba sa týkali vybavenia školy“ vysvetľuje Peter Weis, riaditeľ II ZŠ v Kremnici. „ Požiadal som preto mestských poslancov o presunutie 3 000 € z položky investícií do mzdovej“ upresňuje Weis.

Pedagógovia ale počas roku 2009 nedostávali podľa Pertra Weisa osobné hodnotenia. „Som veľmi rád, že úsilie učiteľov nebude vyjadrené len vo forme morálneho ocenenia ale aj finančných prostriedkov.“ dodáva riaditeľ II ZŠ v Kremnici.

Učitelia prvej základnej školy na Angyalovej ulici ale prémie nedostanú . Na štvrtkovom zastupiteľstve, kde sa preberala táto otázka, sa téma zlúčenia škôl znovu neobjavila. Poslanci sa ňou zaoberali v úvode roku 2009. Narazili ale na odpor verejnosti a zlúčenie neodsúhlasili.

V Žiari sa tento model osvedčil. „Zlúčením štyroch ZŠ do troch sme ušetrili značnú časť finančných prostriedkov.“ osvetľuje problematiku hovorca Mesta Žiar nad Hronom Martin Baláž. „ Z ušetrených peňazí a európskych fondov dokončujeme kompletnú rekonštrukciu všetkých troch základných škôl na území mesta. Vrátane zateplenia a dovybavenia škôl.“ dodáva Baláž.

Primátorka Kremnice Zuzana Balážová pre Žiar24 uviedla: „Rešpektovali sme vôľu občanov. …Myslím si ale, že aj verejnosť časom pochopí, že zlúčenie škôl by bolo dobrým riešením.“ dopĺňa primátorka. /pozrite si video/ mak

Informácie o projekte II. ZŠ v Kremnici: http://2zskremnica.edupage.org/text4/

Peter Weis: Som rád, že môžem odmeniť svojich pedagógov
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM