Katarína Reiterová Kremnica

Piknik v múzeu? V Kremnici zažijete improvizovanú kaviareň aj ryžovanie zlata

Podujatie Piknik v múzeu sa uskutoční 3. augusta od 9.00 do 18.00 hodiny na nádvorí expozície Líce a rub peňazí NBS-Múzea mincí a medailí na Štefánikovom námestí v Kremnici.

Ilustračný obrázok k článku Piknik v múzeu? V Kremnici zažijete improvizovanú kaviareň aj ryžovanie zlata
Zdroj: Dnes24.sk

Okrem pikniku a prehliadky numizmatickej expozície pripravilo múzeum aj rôznorodý sprievodný program. O podujatí informovala Erika Grniaková z NBS-Múzea mincí a medailí.

Interaktívny program aj improvizovaná kaviareň

Prácu baníkov v Kremnici a na okolitých vrchoch môžu návštevníci spoznávať v rámci interaktívneho programu Zahrajme sa na baníkov, ktorý sa uskutoční o 11.00 a o 15.00 hodine. V čase od 16.00 do 18.00 hodiny bude pre záujemcov otvorená improvizovaná múzejná kaviareň, v ktorej môžu stretnúť spisovateľa a cestovateľa Pavla „Hirax“ Baričáka a opýtať sa ho na jeho tvorbu či zážitky z ciest.

Aj ryžovanie zlata či miniburza

Chvíle v múzejnej kaviarni spríjemní aj vystúpenie Kremnického hudobného zoskupenia. Okrem kávy sa bude podávať i Čaj u pani Križkovej – kedy sa v rámci netradičnej prehliadky výstavy Pôvab kameninových záhrad návštevníci dozvedia rôzne zaujímavosti o osobnostiach Kremnice.

Múzeum na tento deň pripravilo tiež obľúbené atrakcie ako ryžovanie zlata, tvorivá dielňa, maľovanie na tvár či kútik plný hier alebo novinku – miniburzu, ktorá bude prebiehať od 10.00 do 11.00 hodiny.

Ilustračné foto.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM