Krimi Správy

Plánovaný útek má dohru: Kremnická psychiatria zavádza opatrenia

Stupeň organizovanosti pokusu o útek a rozsah a jeho prípravy prekvapil aj riaditeľa zariadenia. Nemocnica prijala opatrenia.

Ilustračný obrázok k článku Plánovaný útek má dohru: Kremnická psychiatria zavádza opatrenia
Zdroj: TASR

V Psychiatrickej nemocnici prof. Matulaya v Kremnici prijali po nevydarenom úteku tamojších pacientov, o ktorom informovala polícia vo štvrtok 10. mája, opatrenia. ,,Urobili sme promptné opatrenia v personálnej oblasti, posilnili sme počet zdravotníckych zamestnancov na nočnej zmene," uviedol riaditeľ zariadenia Vladimír Husárček s tým, že v ďalších opatreniach, či už personálnych alebo technických, budú pokračovať.

Úteky nie sú neobvyklé

,,Teraz sme ich rozdiskutovali a v čo najkratšej dobe ich pripravíme a zrealizujeme tak, aby sme obdobnej situácii boli v čo najväčšom meradle pripravení predísť a zabrániť," podotkol.

Ako však pripomenul, úteky pacientov či agresívne správanie nie sú vzhľadom na zameranie zariadenia neobvyklé. „Čo nás do určitej miery prekvapilo, tak je stupeň organizovanosti tohto pokusu a jeho prípravy a možno aj rozsah, pretože zatiaľ to boli vždy pokusy buď individuálne alebo malého počtu osôb. Tu bolo, zdá sa, do toho zainteresovaných viacero osôb,“ ozrejmil. O bližších okolnostiach však nechcel pre prebiehajúce vyšetrovanie hovoriť.

Prípad má v rukách polícia

Plánovaný útek sa podľa neho zaobišiel bez zranení pacientov, spolupacientov či personálu, takisto neboli spôsobené škody na majetku. Vzhľadom na svoj charakter má podľa Husárčeka nemocnica systém opatrení, ktoré majú takýmto situáciám predísť. ,,Takže naše opatrenia zafungovali a našťastie sa nič zlé nestalo," podotkol.

O prípade, v ktorom malo dôjsť k príprave úteku mladistvých pacientov z psychiatrickej nemocnice v Kremnici, krátko informovala polícia vo štvrtok 10. mája. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie sa však k okolnostiam nechcela vyjadrovať.

Podľa piatkového vyjadrenia oddelenia komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru SR prípad preberá Národná kriminálna agentúra a preto viac informácií vzhľadom na počiatočné úkony trestného konania nie je možné z objektívnych dôvodov poskytnúť.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM