Martin Károly Iné športy

Plochá dráha: Slovensko dalo Slovinsku na frak!

V poslednú prázdninovú nedeľu pokračovala Jadranská liga ďalším stretnutím na jedinom slovenskom plochodrážnom ovále v Žarnovici. Slováci sa stretli v boji o prvú pozíciu v ligovej tabuľke so Slovincami. Za kratší koniec nakoniec ťahal tím hostí, keď

Speedway Club Žarnovica zorganizoval už piate tohtoročné preteky na plochej dráhe. V nedeľu nimi bolo stretnutie Jadranskej ligy medzi Slovenskom a Slovinskom. Od začiatku sa preteky vyvíjali mierne v prospech domácich. Slovinci dokázali dorovnávať slovenský náskok iba do štvrtej jazdy.

Po nej už Slováci nedovolili súperom vážnejšie ohroziť svoju pozíciu lídra pretekov a zaslúžene s prehľadom zvíťazili. Najväčšiu zásluhu na tom niesol Martin Gavenda, ktorý za celé popoludnie nepoznal na dráhe premožiteľa a nazbieral dokopy plný počet 18 bodov.

Výborne si aj tentoraz počínal Patrik Nagy s trinástimi bodmi a podobne aj veľký bojovník Fritz Wallner, ktorý sa však musel vysporiadať s technickými problémami na svojom motocykli.

Divákov zo sedadiel, najmä v prvej polovici pretekov, zdvíhal svojimi atakmi na súperov aj domáci odchovanec Ján Halabrín, či dobre štartujúci Ján Mesiarik. Zo Slovincov si najlepšie počínal dravý Matic Ivačič. Za smoliara by sa dal označiť Ladislav Vida, ktorý prvú jazdu došiel na druhej pozícii a druhú prešiel cieľom len zotrvačnosťou, keď mu roztrhlo reťaz. Ďalšie dve jazdy pre poruchu svojich motocyklov nedokončil.

[blockquote]O dra­matickú zápletku sa tentoraz starali začínajúci jazdci, ktorí štartovali počas prestávok v exhibičných jazdách. Prvá z nich sa skončila hneď v prvej zákrute, keď cez padnutého Dominika Slezáka robil kotrmelce aj Patrik Mikel. V druhej jazde si to zase k zemi zamieril Patrik Búri, ktorého motocykel však pokračoval v saltách aj za mantinel. Počas poslednej prestávky a tak na dráhu dostal už len 14-ročný Adam Čarada. [/blockquote] Slovenský tím po víťazstve nad Slovincami udržal prvú pozíciu v lige pred posledným stretnutím, ktoré odjazdí práve proti Slovincom v Kršku 7. októbra. Tu nesmie Slovenský tím prehrať o viac ako 11 bodov.

Slovensko 48: Martin Gavenda 18, Patrik Nagy 13, Fritz Wallner 11, Ján Halabrín 4, Ján Mesiarik 2. Slovinsko 37: Matic Ivačič 12, Matic Voldrih 10, Jernej Pečnik 7, Žiga Radkovič 5, Ladislav Vida 3.

Text: Martin Búri, SpeedwayClub.sk Foto: Igor Fellner

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM